CHP'den 4 yıllık koalisyon talebi

Koalisyon hükümetinin akıbeti Başbakan Davutoğlu ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun perşembe günü yapacağı son toplantıda belli olacak.
KARŞI GAZETE | ÖZEL  

CHP, 4 YILLIK KOALİSYON HÜKÜMETİ İSTİYOR


CHP MYK, yarınki basına kapalı grup toplantısı öncesinde acil toplandı. Toplantı sonrası uzun bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada ise koalisyonun şifreleri gizli... Perşembe günü yapılacak ve koalisyonun akıbetinin belli olacağı Davutoğlu - Kılıçdaroğlu görüşmesi öncesinde yapılan MYK'da, koalisyona ilişkin önemli ayrıntılar ele alındı. 

Dün yapılan ve  4 saat 20 dakika süren  Ahmet Davutoğlu-Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin MYK'ya bilgi veren Kılıçdaroğlu, MYK'dan da 4 yıllık bir koalisyon için yetki aldı. CHP'nin önümüzdeki sürece ilişkin tavrını da bu "4 yıllık yetki" ifadesi ortaya koydu.

CHP, KISA ÖMÜRLÜ KOALİSYON İSTEMİYOR

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre "en az 4 yıl ufku olan, reform odaklı, yüksek profilli, geniş tabana dayanan bir koalisyon hükümeti kurulması" için verilen yetki, CHP'nin kısa süreli bir hükümetin içinde olmayacağının da işareti. Yani kasım ya da mart ayında bir erken seçime AKP- CHP koalisyonu ile gitmeyi istemeyen CHP'liler; iki yıllık bir seçim hükümetine de  sıcak bakmıyor. 

MYK'DA "YENİ ANAYASA VE PARLAMENTER SİSTEM" VURGUSU 

4 yıllık bir koalisyonda "parlamenter rejimin uygulanması, yeni anayasa, güçler ayrılığı ilkesinin güçlendirilmesi, hukukun üstünlüğü" temel ilkelerin kabul edilmesini talep eden CHP yönetimi, AKP'nin bu talepleri kabul etmesini ise zayıf bir olasılık olarak görüyor. 

CHP'DE ERKEN SEÇİM HAZIRLIĞI BAŞLADI

Terör olayları nedeniyle acil bir hükümet kurulması için  her ne kadar kırmızı çizgilerde yumuşamaya çalışsa da bu temel ilkelerden taviz vermeyeceğini ortaya koyan CHP MYK'nın koalisyon umutları da zayıfladı. MYK'da ağırlıklı olarak hükümetin kurulamayacağı kanısı hakim olsa da perşembe günü yapılacak son görüşmenin önemli olduğu vurgulanıyor. Bir yandan da CHP  olası erken  seçime hazırlanıyor.

Kasım ya da mart ayında yapılabilecek bir erken seçim ihtimaline karşı CHP'de oluşturulan seçim masası şimdiden halka hangi mesajlarla gidilebileceğini üzerinde çalışmaya başladı. Yarın yapılacak olağanüstü kapalı grup toplantısında da süreç hakkında vekillerini bilgilendirecek olan Kılıçdaroğlu'nun   milletvekillerinden seçime hazırlıklı olmalarını istemesi bekleniyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
  • ata türk
    ata türk - 11 Ağustos 2015 ÜLKENIN DURUMUNA BAKIN BI DE BUNLARA.. HALA AL GÜLÜM VER GÜLÜM OYUNU OYNUYORLAR.. SANSSIZ GÜZEL ÜLKEM BENIM 1938 DEN BERI BIR LIDER CIKARAMADIN.. NE YAZIK

:

:

:

:

"CHP'den 4 yıllık koalisyon talebi" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete