Gürsel Tekin’den Davutoğlu’na sert tepki

Gürsel Tekin: Keşke millet için intiharı göze alsaydın.
Bombalı saldırı sonrası CHP’yi “Koalisyon kurulsaydı bu yükü birlikte kaldırırdık” diyerek eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yanıt CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’den geldi. Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “CHP ile koalisyon intihar olur, intihar edecek hali yok” sözlerini hatırlatarak Davutoğlu’na, “Keşke vatan için millet için intiharı göze alsaydın” dedi.

CHP’li Tekin bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, hükümetin güvenlik zafiyeti olup olmadığı yönündeki tartışmalara girmesinin “ayıp” olduğunu vurguladı ve “Her tarafı güvelik zafiyetidir” dedi. Davutoğlu’nun “AKP iktidarda değil” açıklamasına Tekin, “Hükümet yönetme kabiliyetini kaybettiği için sürekli gerekçe arıyor. Davutoğlu herhalde Poyraz Partisi’nin Genel Başkanı… AKP iktidarda değil. Poyraz diye bir parti yok” dedi.

Tekin koalisyon kurulması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “intihar edecek hali yok” sözlerini hatırlatarak, “Keşke vatan için millet için intiharı göze alsaydın, belki CHP’nin katkısıyla bu yaşananlar olmayabilirdi. Aslında hükümet boşluğunu itiraf ediyor, sen hangi partinin genel başkanısın” dedi. Tekin şöyle devam etti:

”Devletin kurumlarını asli görevinden çıkarıp CHP’li, MHP’li siyasetçiyi, İşadamını, gazeteciyi takip ettirip, dinlemeyle meşgul edersen terör örgütlerini izleyecek kadroları da bulamaz hale gelirsin. Sürecin Reyhanlı’dan başladığına işaret eden Tekin, 53 kişinin orada hayatını kaybettiğini ve saldırıdan kısa bir süre sonra hükümet sözcülerinin Esad güçleri ile bir sol örgütü suçladıklarını hatırlatan Tekin, “Dünya küçüldü ama bunların kafaları da küçük. İki saat sonra dünya medyası el Kaide’nin yaptığı ortaya çıktı. Hükümet El Kaide’ye terör örgütü diyebildi mi?”

HANGİSİNİN HESABINI SORDULAR?

”Reyhanlı’nın hesabını soramadılar. Niğde’de IŞİD eylem yaptı. Bunun sonucu ne oldu? İstanbul’un ortasında eylem yapıldı. Yine sol örgütlere bağlamak istediler ama IŞİD ortaya çıktı. Mersin ve Diyarbakır var. Suruç var. Bütün bunlara bakıldığında terör örgütlerinin yuvalandığı bölgeleri herkes biliyor hükümet bilmiyorsa zafiyet tartışması ayıptır.” diyen Tekin şunları söyledi:

”Bunların bir sloganı var “Dik dur eğilme” diye. Ankara’da dik durdukları yerde tokadı yediler, hançeri sapladılar. Böyle bir süreçte Ankara’nın dört bir yanında güvenlik önlemi alınmaz mıydı? Niçin orada polis yok. Gezi parkında her tarafta sivil polis görüyordum. Bu kadar kritik bir mitinge önlem alınmaması soru işareti bırakıyor. İyi niyetle Türkiye’nin dört bir yanından hak aramak, barış, özgürlük için gelmiş insanlar…ABD’deki 11 Eylül saldırısından sonra en vahşi terör eylemini yaşadık. Suruç’tan sonrada başka eylem olur mu tartışması olmuştu. Terörün saati, zamanı belli olur mu? Olmama garantisini kim verebilir?

Kaynak: Başak Kaya | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Gürsel Tekin’den Davutoğlu’na sert tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete