close

​"Erdoğan’ın yolsuzluk skandalı polisi bitirdi"

İngiliz Times gazetesine konuşan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Emniyet’teki ‘temizliğin’, Türkiye’yi saldırılara açık hale getirdiğini belirtti.
BBC Türkçe’nin aktardığına göre adını vermeden Times’ın Ankara muhabiri Hannah Lucinda Smith’e konuşan Türkiyeli güvenlik kaynağı, Gülen Cemaati’ne mensup oldukları gerekçesiyle görevden alınan polislerin yarattığı boşluğun, Türkiye’yi daha kırılgan hale getirdiğini söyledi.

‘TERÖRLE MÜCADELE NE YAPTIĞINI BİLMİYOR’

Gazetenin haberinde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Aralık 2013’te hükümeti yolsuzluk skandalından kurtarmaya çalışırken, 350 üst düzey polisi görevden aldığı ifade edildi.

Gazeteye konuşan kaynak, “Terbiye edilmiş polis gücü, IŞİD’in ülke içinde hareket etmesine izin veriyor. Hükümet Ankara’daki saldırıyla ilgili IŞİD’i suçluyor ama birçok Türk saldırının devletin işi olduğuna ve seçim öncesi tansiyonu artırmak için yapıldığına inanıyor” dedi.

Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonda 20 yıldan fazla deneyimi olan polislerin görevden alındığını söyleyen kaynak, “Yerlerine AKP’yi yolsuzlukla suçlamayacağından emin olunan polisler getirildi. Şu an polisin istihbarat ve terörle mücadele bölümünde çalışanlardan hiçbiri ne yaptığını bilmiyor” diye konuştu.

Kaynak: BBC Türkçe

    :

    :

    :

    :

    "​"Erdoğan’ın yolsuzluk skandalı polisi bitirdi"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete