Erdoğan'ın "iftar masası" davası başlıyor

Kamuoyunda "Kaçak Saray" olarak bilinen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda verilen iftar yemeği ve iftar masası hakkındaki açıklamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında şikayette bulunmuştu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KAÇAK SARAY'DA İFTAR MASASI DAVASI BAŞLIYOR...

Erdoğan tarafından "hakaret ve iftira" ile suçlanan Candan, Karşı Gazete'ye konuştu... 2 Eylül Çarşamba günü savcılığa giderek ifade vereceğini belirten Candan, hakkındaki suçlamanın iftar masasına ilişkin olduğunu ancak savunmasının "masa"ya indirgenecek kadar basit olmayacağını ifade etti.

"Masa burada detaydır, sorun masa değil, Atatürk'ün vasiyetinin ihlalidir" diyen Mimarlar  Odası Ankara Şube Başkanı Candan şöyle konuştu:

"MASA" SAVUNMASI YAPMAYACAĞIZ...

"Sorun AKP iktidarının ve Erdoğan'ın hukuksuzluğudur... Kaçak Saray hakkında milletvekillerinin sorduğu binlerce önergeye cevap vermemektir! Dava kararlarına uyulmamasıdır. Birinci derece doğal sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği'ne bina yapılmasıdır. Biz 'masa' savunması yapmayacağız... Bu iş kendi bağlamından kopartılarak, sadece bir masaya indirgenemez."

KAÇAK SARAY, AİHM'E GİDİYOR...

Kaçak Saray ile ilgili yaşanan süreci  Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) de taşımaya hazırlanan Candan, Karşı Gazete'ye, başvuruyu Eylül ayının ikinci haftasında yapacaklarını açıkladı.

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın "iftar masası" davası başlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete