TEOG Bursu kazanan öğrenciler şokta!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan başarılı öğrenciye ceza gibi uygulama... CHP'li Yüceer, acil önlem talep etti. Düzenleme yapılmazsa TEOG'da başarılı olup, özel okullardan burs kazanan yoksul öğrencilere Bakanlık özel okul desteği vermeyecek!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Özel okullarda okuyan öğrencilere verilen ve 3500 TL'ye ulaşan teşvikler için başvurular başladı. 10 Ağustos- 2 Eylül günleri arasında yapılacak olan başvurularda bu yıl farklı bir uygulamaya gidildi. İlgili yönetmeliğe "yüzde 51 ve üzerinde burs alan öğrencilere eğitim-öğretim desteği verilmez." ifadesi konuldu.

İNDİRİM ALAN YA DA BURS KAZANAN ÖĞRENCİLER ŞOKTA!

Bu yeni uygulama TEOG başarısı sayesinde özel okuldan burs kazanan  ya da ailesinin gelirinin düşük olması nedeniyle okuldan indirim alan öğrencileri ve ailelerini olumsuz etkiledi. Özel okuldan burs/ indirim aldığı için devlet okuluna kayıt yaptırmayan ve ödemesinin bir bölümünü de Milli Eğitim Bakanlığı'nın teşviki ile karşılamayı planlayan aileler zor duruma düştü.

Düzenlemenin, başarılı ancak geliri düşük ailelere mensup çocukların eğitim hayatını olumsuz etkileyeceğinin ortaya çıkması üzerine, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Milli Eğitim Bakanlığı'na "başvuru süresi bitmeden sorunu çözün"  çağrısı yaptı. Yüceer, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Şu sorulara yanıt istedi:

BAŞARILI ÖĞRENCİLERİN MAĞDURİYETİ NASIL GİDERİLECEK?

- Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavında başarılı olan öğrencilerin bahsi geçen yönetmelik değişikliği ile ortaya çıkacak olan mağduriyetleri nasıl giderilecektir?

- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumlarına kayıt yaptıran öğrencilerin bursluluk oranlarını sağlıklı bir şekilde denetleyebilecek midir? Oluşabilecek suiistimaller nasıl engellenecektir?

BURSLU ÖĞRENCİLERE NEDEN KISITLAMA GETİRİLDİ?

-2014/2015 eğitim öğretim yılında burslu öğrencilerle ilgili herhangi bir kısıtlama getirilmemişken, 2015/2016 eğitim öğretim yılında neden bu kısıtlamaya ihtiyaç duyulmuştur?

TEDBİR ALINDI MI?

- Eğitim öğretim ödeneğinden faydalanacağını hesaplayarak, Özel Liselere kayıt yaptıran velilerin yaşayacakları sorunlarla ilgi hangi tedbirler alınmıştır?

MAĞDURİYETİ GİDERMEK İÇİN DÜZENLEME YAPILACAK MI?

- Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddesinde değişiklik yapılarak eğitim öğretim ödeneğinden tüm öğrencilerin faydalanması sağlanacak mıdır?

- Bahsi geçen yönetmelik değişikliği eğitimde fırsat ve imkan eşitliği ilkesine aykırı mıdır?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "TEOG Bursu kazanan öğrenciler şokta!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete