Alman medyası, AKP ve Erdoğan’ı yerden yere vurdu

Ankara’da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı Alman medyasında geniş yankı buldu.
Haber ve yorum sütunlarında, Türkiye’deki patlama ve sonuçlarına ilişkin analizlere ayrılırken, son yıllarda Türkiye’de meydana gelen olayların faillerinin bulunmadığına dikkat çekildi.

Saldırılarda genellikle solcuların ve Kürtlerin hedef alındığı ve her seferinde aydınlatılacağı sözleri vermesine rağmen AKP iktidarı ve Tayyip Erdoğan’ın bu olayların hiçbirinde sorumluları bulup ortaya çıkarmadığı savunuldu.

Yorumlarda, geçen hafta Brüksel’de Erdoğan‘a kırmızı halı seren ve sevgi gösterisiyle karşılayan liderlerin tutumu da özellikle Ankara’daki saldırılardan sonra daha da utanç verici ve siyasi açıdan da sorumsuzca diye nitelendi.

Avrupa Birliği, kısa sürede gelen yüksek mülteci sayısıyla başa çıkma konusunda Türkiye’yi ‘anahtar ülke’ ilan etmiş, geçen hafta Lüksemburg’da toplanan AB içişleri ve dışişleri bakanları, Türkiye’yi de güvenli ülke olarak sınıflandırmayı tartışmıştı.

Güvenli ülke olarak sınıflandırması, Türkiye veya Türkiye üzerinden gelen mültecilerin geri gönderilmesi ve orada kamplar kurularak Avrupa’ya gelmelerinin engellenmesi planı olarak yorumlanıyor.

Hem bu konu, hem de Ankara’daki patlamalar Almanya’nın tanınmış karikatüristleri tarafından da haftasonunda gazete ve dergilere taşındı.

"GÜVENLİ ÜLKE"



Çok sayıda dergi ve günlük gazete için çizim yapan siyasi karikatür ustalarından Barm Bengen, bu karikatüründe kanlar akan bir Türk bayrağının üzerine, AB’nin kafa yorduğu ‘güvenli ülke’ damgasını vurmuş. Sanatçı, Türkiye’yi güvenli ülke ilan etme tartışmalarını eleştiriyor.



Bengen, bir diğer karikatüründe kanla çizilmiş Türk bayrağının önünde bir polis memuruyla bir savcıyı görüntülemiş. “Eee?” diye soran savcıya polisin “Parmak izi bulamadık” dediği okunuyor. Bayrağın altına ise kanla ‘AKP’ yazılı olduğu da dikkat çekiyor. Karikatürist bununla, saldırılardan açıkça AKP’yi sorumlu tuttuğunu belirtiyor.



Siyasi karikatürün yine tanınmış ustalarından, çizimleri Tagesspiegel’de düzenli olarak yer alan Klaus Stuttmann ise Ankara’daki saldırıyı Türkiye’deki seçimlerle ilişkilendirmiş. Çizer, devasa bir seçim pankartı üzerinde barış işareti yapan Erdoğan’ın, barışı seçimlere malzeme yaptığını ima ediyor. Seçim pankartının altında ise kann golünden oluşmuş bir Türk bayrağı görülüyor.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaynak: Elmas Topçu | Diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Alman medyası, AKP ve Erdoğan’ı yerden yere vurdu" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete