Rus ajansından Ankara katliamıyla ilgili flaş iddialar

Ankara'da tren garı önünde 95 kişinin yaşamını yitirdiği ve 246 kişinin yaralandığı saldırıyı Sputnik'in haberine göre IŞİD'in gönderdiği 2 Türkiye vatandaşı gerçekleştirdi.
2 intihar bombacısının daha önce de Ankara’da örgüte ait hücre evlerinde kaldığı iddia edildi.

Ankara Tren Garı Meydanı'nda 10 Ekim'de art arda meydana gelen ve tüm Türkiye'yi yasaya boğan 95 kişinin öldüğü ve 246 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili önemli iddialar ortaya atıldı. 

Sputnik'in haberine göre saldırı hazırlığını Ankara’daki hücre evinde yapan iki intihar bombacısı hazırladıkları kemerin içine TNT bilyeler ve diğer patlayıcı maddelerden oluşan bir bomba yerleştirdi ve sabah saat 10.04’de miting için toplanmakta olan kalabalığın arasında bombaları patlattı.

ANKARA'DA ÖRGÜT EVİNDE KALDI

Saldırı için görevlendirilen, Türkiye vatandaşı olan 2 intihar bombacısının daha önce de Ankara’da örgüte ait hücre evlerinde kaldığı iddia edildi. İddialar böyleyken intihar bombacılarının Ankara'da örgüte ait bir evde kaldığına ilişkin patlamanın gerçekleştiği alan ile Milli İstihbarat Teşkilatı'na 3 km uzaklıktayken yaşanan istihbarat zaafiyetini bir kez daha gözler önüne seriyor. Öte yandan IŞİD, kendisine ait Türkçe propaganda sitesi ‘Darülhilafe’ adlı sitenin resmi Twitter adresinden saldırıyı tebrik etti ve ölü sayısının artması temennisinde bulundu.

SURUÇ BOMBACISININ KARDEŞİ İDDİASI

Habertürk gazetesinin iddiasına göre, saldırı için IŞİD ihtimali üzerinde duran emniyet yetkilileri, canlı bombalardan birinin Suruç katliamını yapan Şeyh Abdurrahman Alagöz’ün kayıp ağabeyi Yunus Emre Alagöz (25) olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor. 

Kaynak: tr.sputniknews.com

    :

    :

    :

    :

    "Rus ajansından Ankara katliamıyla ilgili flaş iddialar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete