​IŞİD'in başucu kitabından dehşete düşüren ifadeler

"Hırsızlık yapanın eli kesilir, hapse atılmaz; şeriat dışında kanun koyanlarla savaşılmalı; siyasi parti kurmak, oy vermek küfürdür."
KARŞI GAZETE | ÖZEL

IŞİD sempatizanlarının elinden düşmeyen kitap, başucu kitabı... Yazarı Ziyaeddin El- Kudsi...

Yazara göre, kitapta gerçek müslüman olmanın şartları yazıyor...  Oruç, namaz, hac vb. ibadetlerden önce, gerçek müslüman olunması için yapılması gerekenler tek tek sıralanıyor...

"Tağut'u reddetmek" genel başlığı altında; şeriat dışındaki her türlü kanun, yasa, uygulama, alışkanlık, örf, töre vb'nin müslümanlarca  reddedilmesi isteniyor...

Peki IŞİD'in önerdiği kitapta neler yazıyor?

"HIRSIZLIK YAPANIN ELİ KESİLİR"

-Kadın ve erkek her kim hırsızlık yaparsa bu fiilinin karşılığı bir ceza olmak üzere elini kesmek gerekir. Bu apaçık emirden sonra bir kimse, sıfatı ve konumu ne olursa olsun  el kesmeyi engellemek için hırsız kimseye bir başka hüküm ilan edemez.

Her kim; "Şüphesiz ki hırsızlık yapanın hapse atılması gerekir, çünkü el kesme bu asrımızda uygun değildir"  derse  bu kimse kendisini Allah-u Teâlâ'nın yerine koymuş, böylece kendisini Allah-u Teâlâ'dan başka bir ilah ilan etmiş olur.

Böyle kimselere itaat edenler "oruç tutsa, namaz kılsa, haccetse ve Müslüman olduğunu ileri sürse bile" kâfir olmuş ve imanını bozmuştur.

"FAİZE İZİN VEREN DEVLET BAŞKANI, İLÂHLIK İDDİA ETMİŞ OLUR"

- Bir devlet başkanı gelir faizle çalışan bankalara izin veren kanun koyarsa, bu yönetici apaçık bir şekilde 'faiz haram değil' diye bir iddiada bulunmasa bile, muhakkak ki o, ameliyle Allah-u Teâlâ'nın emrine muhalefet etmiş yani Allah-u Teâlâ'nın haram kıldığını helal kılmıştır.

"O YÖNETİCİYLE  SAVAŞMAK GEREKİR"

İşte bu yönetici  açık bir şekilde: "Ben Allah’tan başka bir ilahım" demese bile bu ameliyle haddini aşmış ve ilahlık iddia etmiştir. Onunla güç dahilinde savaşmak gereklidir.

"İSTEYEN KADIN ÖRTÜNSÜN, İSTEMEYEN ÖRTÜNMESİN" DİYEN ALLAH'I İNKAR EDER

-Bir yönetici gelir, kadınlar için baş açık ve avret mahalleri ortaya çıkacak şekilde sokaklarda dolaşmalarına izin veren bir kanun koyar, sonra da: "Her kim örtünmek isterse örtünsün, her kim de istemiyorsa örtünmesin. Zira bu kişisel bir hürriyettir" derse, işte bu yönetici bu sözü ve ameliyle, göklerin ve yerin hakimi olan Allah-u Teâlâ'nın kanun ve ölçüsünden başka bir kanun ve ölçü koymuştur. Böylece bu ameliyle Allah-u Teâlâ'nın bu ayetteki emrini açık bir şekilde inkâr etmese de ona zıt bir kanun koyma fiiliyle onu inkâr etmiştir.

"MAHKEMELERİ TANIMAYIN, MAHKEMELERE BAŞVURMAYIN"

-Hakkınız elden gitse bile, islami kurallar yani şeriat ile yönetilmeyen bir ülkenin mahkemelerine başvurmak 'tağutu red' anlamına gelir. (Yazara göre islama girmek için birinci şartın yerine getirilmemesi.)

"SEÇİME GİRMEK, PARTİ KURMAK, OY VERMEK GERÇEK MÜSLÜMANLIĞA UYMAZ"

-Her kim, İslam ile hükmetmeyen demokratik bir devlette küfür kanunlarına tabi olan siyasi bir parti kurmasının kendisine caiz olduğunu, bu amelinin İslam’a ve Müslümanlara hizmet olduğunu iddia eder veya küfür kanunlarına tabi olan ve bazı menfaatler elde etmek amacıyla kurulan bir siyasi partiye İslam ve Müslümanlar için katıldığını söylerse işte bu kimsenin bu ameli ve sözü bir tek şeyi gösterir. O da; cahil olduğu ya da İslam’ı yıkmak isteyen birisi olduğudur.

"PARTİ KURMAK, KÜFÜRDÜR"

Beşer aklının ürünü olan kanunları tatbik eden, bununla birlikte İslam iddiasında bulunan ülkelerin çoğunda olduğu gibi küfür kanunlarına (anayasaya) ve tağutlara (ülkelerin yöneticisine) karşı saygı göstermek,  küfür kanunlarına bağlı siyasi bir parti kurmak küfür olan bir fiildir. İsterse İslam’ın hükmünü yeryüzünde tekrar ikame etmek gayesiyle yapılsın durum değişmez.

Her kim böyle yapar ve böyle yapmayı caiz görürse kesinlikle o kimse İslam’dan çıkmıştır. İman ve İslam iddiasında bulunsa, oruç tutsa, namaz kılsa ve İslam şeriatini ikame etmeyi istese bile.....

"İÇKİYİ SERBEST BIRAKAN YÖNETİCİ İLE SAVAŞILMASI LAZIMDIR"

- Bir yönetici çıkar ve haram olduğunu bilmesine rağmen içkinin içilmesini serbest bırakır, satılmasına izin verirse işte o kimse Allah-u Teâlâ'nın bir haramını helal kılarak haddini aşmış, böylece kendisini Allah-u Teâlâ'dan başka bir ilah makamına getirmiştir. Bu kimsenin reddedilmesi, ondan uzaklaşılması ve onunla savaşılması gerekir.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​IŞİD'in başucu kitabından dehşete düşüren ifadeler" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete