"Karanlık bir el Alevi katliamına hazırlanıyor!"

22 yıl önce 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı; 15 ev ve 7 aracın yakıldığı Erzincan'a bağlı Uluköy'de yine şüpheli olaylar yaşanıyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE 90'LARIN KABUSU ÇÖKTÜ!


1993 yılında,  yani tam 22 yıl önce PKK saldırısına uğrayan Erzincan'a bağlı Uluköy'de  karanlık güçlerin yeniden devrede olduğu öne sürüldü. 22 yıl önceki  PKK saldırısında 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı; 15 ev ve 7 aracın yakıldığı Uluköy'de yine şüpheli olaylar yaşanıyor...

CHP'Lİ ÖZYALÇIN: ”ERZİNCAN'DA ALEVİ KATLİAMINDAN ENDİŞE EDİYORUZ"

İki gün önce şüpheli şahısların bölgede gezinmesinden rahatsız olan köy halkının takibi sonucu kaçan ve kayıplara karışan, ancak kaçarken bazı yerleri ateşe veren kişiler hakkında CHP Erzincan Milletvekili Erdoğan Özyalçın inceleme yaptı. Edindiği bilgileri Karşı Gazete'ye anlattan Özyalçın, karanlık bir elin özellikle Alevi kesime yönelik bir saldırı ya da katliam hazırlığında olabileceğini öne sürdü.  Özyalçın, bölgede yaşananlara ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

"ALEVİ- SÜNNİ ÇATIŞMASINI İSTEYEN KARANLIK GÜÇLER VAR"

"Yaklaşık on gün önce Erzincan'ın Mahsutuşağı köyü için de soru önergesi vermiştim. Bu köyler, özellikle Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı köyler...   'Sakallı, cübbeli, kimliği belirsiz insanlar bu köylerde keşif yapıyor' dedim. Emniyet Müdürü'nü, valiyi aradım, bilgi istedim... Kaç gün geçti, bilgi gelmeyince soru önergesi verdik.  O zaman beni arayıp 'biz onları bulduk, bir cemaate mensupmuş, burada hastası varmış onu ziyarete gelmiş gelmişken de buralardaki türbeleri ziyaret ediyormuş'  dediler. Oysa söz konusu yerde türbe filan yok!

Sonra yine aradı köylüler, dediler ki 'sakallı insanlar arabalarla geldi, kovaladık gittiler sonra motorsikletle gelmişler... Bizi görünce kaçtılar,   jandarma da biliyor.'

Ardından Uluköy'deki olaylar yaşandı... Sünni vatandaşlar yaşıyor burada, burada da iki ahır kundaklandı. Aynı saatte, ikisi de yakılmış. Köylü diyor ki 'şüpheli iki araç gelmişti... Biz gördük'


"ÇİRKİN OYUNLARA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Yani birileri Alevi Sünni çatışmasına oynuyor buralarda... Türkiye üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Yolsuzluğu, haksızlığı geçtik bir de Türkiye'de Erzincan gibi yerler üzerinden mezhep çatışması yaratmaya çalışıyorlar. Katliam yapmak ya da birini birine vurdurmayı amaçlıyorlar bence. Terör kışkırtılmaya çalışılıyor. Karanlık bir şeyler dönüyor, birileri bir işler çeviriyor.

Ama milletin kanı üzerinden oyun oynayanlar, o kanda boğulacak. Biz Nazım'ın dediği gibi; Alevi, Kürt, Türk Sünni... bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayacağız. Erzincan ve yöresinde bir provokasyona müsaade etmeyeceğiz. Özellikle Alevi vatandaşlara yönelik katliam yapılabileceğini düşünüyoruz. Çirkin oyunlara izin vermeyeceğiz. Ayak oyunları ile dengeleri değiştirmeye çalışıyorlar."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Karanlık bir el Alevi katliamına hazırlanıyor!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete