Sümela Manastırı yolunda sessiz sedasız ihale

Trabzon’un Maçka ilçesinde tarihi Sümela Manastırı yakınlarında ormanlık bir alanın kiralanmasına bir grup tepki gösterdi.
BİR İŞ ADAMINA 5 YILLIĞINA

Sümela Manastırı’ın 300 metre yakınındaki Ayvayvera Mevkisi’nde yol kenarında ormanlık alanın bir bölümü, Maçka Belediyesi’nce yöresel ürünlerin tanıtımı ve satışına yönelik stant yapılması amacıyla bir işadamına beş yıllığına kiralandı.

İhalede yolsuzluk olduğunu iddia eden grup, ‘Sümela’nın şifresi yolsuzluk’, ‘Belediye Manastırı da satar’, ‘Rant Manastıra çıktı’ yazılı dövizler taşıyarak eylem yaptı.

SESSİZ SEDASIZ YAPILDI

Grup adına açıklama yapan ve kiralanan alanın dedesine ait olduğunu söyleyen yöre sakinlerinden Ali Kahraman, ihalenin sessizce ve kimseye duyurulmadan yapıldığını öne sürdü. Kahraman şöyle konuştu: “Arazi, Maçka Kaymakamlığı ve ilçe belediyesince üzerinde stant yapılması kaydıyla 5 yıllığına kiraya verildi.

Bizler yöre sakinleriyiz ama, bölgede yapılan ve yapılacak olan hiçbir işlemden haberdar olmuyoruz. Burada yaşayan insanlar olarak bizler de bazı ticari faaliyetlerle geçimimizi sağlamak istiyoruz. Yapılan ihaleden anlaşılacağı üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilerinin çıkar amaçlı kullanıldığı anlaşılmaktadır. Bir an önce bu hatadan dönülerek adil ve şeffaf şekilde hareket etmelerini beklemekteyiz. İhale yolsuzluğudur bu.”

HER GELEN WC, LAVABO SORUYOR

Bölgede tuvalet gerekli olduğunu söyleyen Kahraman,“Yetkililere defalarca söyledik. Buraya gelen her 3 turistten biri WC ve lavabo soruyor. Onu bile bizim yapmamızı istemiyorlar” dedi.

Grup açıklamanın ardından dağılırken, tarihi manastırı ziyarete gelen çok sayıda turist ise söz konusu ormanlık alanda yapılan kazı çalışmalarını dikkatle izledi.

Kaynak: Diken

    :

    :

    :

    :

    "Sümela Manastırı yolunda sessiz sedasız ihale" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete