Katliam Savunması: ‘3’üncü köprü artık iki beton kuleden ibaret’

Kuzey Ormanları Savunması, uğruna binlerce ağacın kesildiği 3’üncü köprü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin verilen karara ilginç savunma yapıldı.
KARAR PROJENİN İPTALİNİ GEREKTİRİYOR

Kuzey Ormanları Savunması ile Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası’nın da aralarında bulunduğu demokratik kitle örgütleri,  mahkemenin Kuzey Marmara Otoyolu inşaatının Beykoz ve Rumelifeneri’nde yer alan Boğaziçi geri görünüm alanlarıyla ilgili imar planlarını iptal eden kararı hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul şubelerinin açtığı ortak davada alınan kararına ilişkin yapılan açıklamada, “Verilen kararla köprü ayaklarını her iki yakada 3’ncü köprü güzergahıyla bağlayacak ana koridorları içeren planlar iptal edilmiştir ki bu karar projenin bütününün iptalini de gerektirir niteliktedir” denildi.

Mahkeme kararının uygulanarak projenin derhal durdurulması talebinde bulunan Kuzey Ormanları Savunması, yarın herkesi Sarıyer Garipçe kavşağında yapılacak eyleme çağırdı.

ŞU ANDA BURADA HERHANGİ BİR İNŞAAT YAPILAMAZ

Mimarlar Odası avukatı Can Atalay ise, kararın etkili olduğu alanın Avrupa ve Anadolu yakaları geri görünüm ve etkileşim geçiş sahaları olduğunu vurguladı.

Atalay, “Bu alan köprünün deniz üstündeki kısmına giden en kritik alan. Şu anda burada herhangi bir inşaat yapılamaz. Durum çok açık” dedi.

Köprünün, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş tarafından imzalanan 1/100 binlik planda yer almadığını hatırlatan Atalay, “Aradan bir yıl dahi geçmeden 3’üncü köprü inşaatına başladılar. Önce bir yıl içinde ne değişti, fikirlerini neden değiştirdiler bunun yanıtını verecekler ve bu kararı uygulayacaklar” dedi.

Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı da “Köprü ayaklarıyla kalabilir, biz bunu Kuzey Ormanları büstü olarak da adlandırabiliriz” ifadesini kullandı.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Katliam Savunması: ‘3’üncü köprü artık iki beton kuleden ibaret’" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete