3. Köprü kararında Karayolları ‘hukuk’a takılmadı

Karayolları Genel Müdürlüğü, uğruna binlerce ağacın kesildiği 3’üncü köprünün bağlantı yolları inşaatının, iptal edilmesinin projenin genelini ilgilendirmediğini savundu.
Karayolları Genel Müdürlüğü, uğruna binlerce ağacın kesildiği 3’üncü köprünün bağlantı yolları inşaatının, hukuka aykırı bulunarak iptal edilmesinin projenin genelini ilgilendirmediğini ve takvimi etkilemeyeceğini savundu.

MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ

Bağlantı yollarının Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlerine ilişkin imar planı 8. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Mahkeme, plan tadilatında Çevre Düzeni Planı’nın ihlal edildiğini, ekolojinin olumsuz etkileneceğini ve bakanlıkça yapılan planın Boğaziçi Kanunu’na göre hukuka aykırı olduğunu tespit etmişti.

Mimarlar Odası avukatı Can Atalay da, Beykoz ve Rumelifeneri gerigörünüm ve etkilenme bölgesindeki yol geçişine ilişkin inşaat çalışmalarının bu kararla birlikte durdurulması gerektiğini belirtmişti.

PROJENİN GENELİNİ İLGİLENDİRMİYOR, TAKVİMİ İLGİLENDİRMEZ

İptal kararının plan yapma ve onaylama yetkisi yönünden verildiğini savunan Karayolları Genel Müdürlüğü ise, kararda belirtilen işlemlerin başlatıldığını ve yasal süre içerisinde tamamlanmasının planlandığını dile getirdi.

Kararın kapsamının ‘son derece kısıtlı bir alan’la sınırlı olduğu belirtilen yazılı açıklamada, “Projenin genelini ilgilendiren veya takvimini etkileyebilecek bir durum kesinlikle söz konusu değildir” denildi.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "3. Köprü kararında Karayolları ‘hukuk’a takılmadı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete