Yırcalı Köylüler hafta sonu köylerindeki şenliğe bekliyor

Yırca Köylüleri zaferlerini hafta sonu şenlikle kutlayacaklar. Şenliğe zeytin ağaçlarının kesimine karşı mücadeleye destek veren herkes davetli.
Yırca köylüleri, Greenpeace'le birlikte şenlik düzenliyor. Yırcalılar zaferlerini ve zeytinlerini yeniden yaşatabilmenin umudunu hafta sonu düzenleyecekleri şenlikle kutlayacaklar.

Yırcalılar ile çevre örgütü Greenpeace’in ortaklaşa düzenleyeceği şenliğe Yırcalıları destekleyen herkes -davetli.  

Şenlik için yapılan duyuruda, “Toprakları, sağlıkları, gelecekleri ellerinden alınmaya çalışılan, 6000’den fazla zeytin ağacı Kolin şirketi tarafından kesilen Yırca köylüleri 2014 yılının Eylül ayından beri desteğini, dayanışmasını esirgemeyen binlerce insanla birlikte mücadele etti.

Bu direniş, kazanılan hukuk mücadelesiyle bir zafere dönüştü ve Kolin Yırca’da termik santral yapamadı. Toprağına, yaşamına sahip çıkan Yırcalılarla bu zaferi paylaşmak, kutlamak, dayanışmak, Yırcalıların ve başka başka yerellerin direniş öykülerini dinleyerek zeytin fidanlarını toprakla buluşturmak için bize katıl.” denildi.

İSTANBUL'DAN OTOBÜS KALKIYOR

Şenlik için 22 Mayıs Cuma günü Taksim Tepebaşı TRT otoparkından saat 23.30’da, Kadıköy’de Haldun Taner sahnesi önünden saat 00.30’da otobüs kalkacak.

Katılmak isteyenler [email protected] adresinden İstem Akalp’e e-posta yoluyla isimlerini bildirebilirler ya da 0530 291 01 24 no’lu numarayı arayabilirler.

KONAKLAMA ÇADIRLARDA

Yırca'da konaklama çadırlarda yapılacak. Köyde yemek olacak, Boğaziçi Üniversitesi Folklör Kulübü Müzisyenleri ile şenlik, şenlik olacak, bölgeden başka mücadelelerden, Foça'dan, Bursa'dan, Çanakkale'den direnenler gelecek forumlar yapılacak.

Program ise şöyle:

23 Mayıs Cumartesi

15:00: Forum - Yerelin mücadelesi ve zaferi

19:30: Belgesel gösterimi - Ölmez Ağaç

21:00: Konser - Boğaziçi Üniversitesi Folklor Kulübü Müzisyenleri

24 Mayıs Pazar

10:30-13:00 Dikim şenliği

13:00: Kapanış Halayı

    :

    :

    :

    :

    "Yırcalı Köylüler hafta sonu köylerindeki şenliğe bekliyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete