Kimse Demirel'i demokrasi aşığı olarak pazarlamasın!

Cumartesi Anneleri’nden Aysel Ocak, faili meçhullara ilişkin Hüseyin Toraman’ın Annesine “oğlun cebimde mi? çıkarıp vereyim” diyen Süleyman Demirel’in yargılanmadan ölmesinden dolayı öfkeli olduklarını belirtti.
Gözaltında kaybolan Hasan Ocak'ın kız kardeşi Aysel Ocak, Demirel’in ölümünden dolayı tıpkı faşist 12 Eylül darbesinin başı Kenan Evren’in arkasından olduğu gibi travmatik bir durum yarattığını vurguladı.

Yargı mekanizmasının geçmişle hesaplaşılamamasında suç ortağı olduğunu belirten Ocak, “Kimse Maraş, Sivas katliamları ortadayken Süleyman Demirel`i demokrasi aşığı olarak pazarlamaya kalkmasın.

Bu Roboski’yi yaratanların absürt çabalarından başka bir şey değildir. Bu hesap vermeden gidişler, her geçen gün bizler açısından, hele hele bu kirli savaş politikalarının mağdurları cephesinden daha farklı travmalara dönüşüyor. Artık “Cezasızlığa Son, Adalet İstiyoruz”
çığlığı tüm insanlık için karşılığını bulmalı. Tüm insanlığa karşı suçlarla yüzleşilmeli. Kör ölünce kömür göz olunmamalı” dedi.

YOK BİRBİRİNİZDEN FARKINIZ

Ocak ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Demirel hakkındaki benzerliği vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: Hüseyin Toraman’ın Annesine “oğlun cebimde mi? çıkarıp vereyim diyen” Süleyman Demirel ile Berkin’imizin Annesini yuhalatan Tayyip Erdoğan.. Cumhurbaşkanı olduğu dönem de Süleyman Demirel, “Polisin elini soğutmayın” buyurmuştu.. Gezi’de katledilen gencecik çocuklarımızın emrini buyuran Tayip Erdoğan.. Yok birbirinizden farkınız.”

Medyada Demirel hakkında methiyeler dizileceğini, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamının unutulacağını belirten Ocak, “Ama hala hafıza sahibi olan bizler, bir “zat-i muhterem” in ne ölüm listelerini ne de bu ölümlerin listesini sormayanları unutmayacağız. Hatırlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Kimse sanmasın ki bu dava divana kalır” ifadelerini kullandı.

Cumartesi Anneleri bu hafta Galatasaray Meydanı’nda 534. kez toplanacak.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Kimse Demirel'i demokrasi aşığı olarak pazarlamasın!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete