Deniz Zeyrek'ten Akif Beki'ye çok sert tepki

Abdullah Gül'ün danışmanı Ahmet Sever'in yazdığı "Abdullah Gül İle 12 Yıl" adlı kitap gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.
Ahmet Sever'in kitabına her kesimden farklı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kitapta ismi geçen Erdoğan'ın eski danışmanı Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki bugünkü yazısında hakkındaki iddialara cevap verdi.

Sever'in kitabını "kuyruk acısı" olarak yorumlayan Akif Beki, “Ahmet Sever de yenmiş hakkını Gül’e iade görevine soyunuyor. Kitap için, Gül’ün kuyruk acılarının toplamı da diyebilirsiniz yani.” dedi.

Akif Beki, GÜL'ün danışmanı Ahmet Sever'in kitabını yerden vurarak Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışman iken yaptığı "akreditasyon" uygulamasını haklı göstermeye çalıştı.

Sever’in kendisine yönelik ‘akreditasyon‘ eleştirilerine cevap veren Beki, "Aramızda böyle bir diyalog asla geçmedi. Başbakanlığa getirmeye çalıştığım akreditasyon sisteminin dün arkasındaydım, bugün de arkasındayım." dedi.

DENİZ ZEYREK'TEN AKİF BEKİ'YE TEPKİ

Akif Beki'nin danışmanlığı döneminde yaptığı ve bugün de savunduğu akreditasyon uygulamasına kendi gazetesinden de bir tepki geldi.

CNN Türk'te yayınlanan Parametre programında konuşan Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, Akif Beki'yi eleştirek şunları kaydetti:

"Ben kitapdan şunu da öğrendim. Aynı gazetede çalıştığımız sevgili Akif Beki'nin şuanda çalıştığı gazetenin muhabirlerini 'Başbakanlık'a almıyoruz Köşk'e de almayın.' diye Ahmet Sever'den istekte bulunmuş.

Bu kitap bunu da ortaya çıkardı. Yani Akif Beki'nin önce bunun özeleştirisini yapması lazım. Yani hem kendisinin hakim olduğu alana gazetecileri almayarak basın özgürlüğü ihlaline imza atmış hem de Cumhurbaşkanlığı'na 'siz de almayın' diyerek o ihlali genişletmeye çalışmış. Önce burdan başlasa daha iyi olur."

Hakan Çelik'in 'kendince haklı gerekçeleri olduğunu söylüyor' hatırlatması üzerine ise Deniz Zeyrek şunları söyledi:

"Bu işler insanların kendince yapabilceği işler değil. Bu tür işlerin yasal çerçevesi vardır.

Uluslararası evrensel kuralları vardır. Bir insan kendince akreditasyon uygulayamaz. Ona keyfi uygulama denir."

    :

    :

    :

    :

    "Deniz Zeyrek'ten Akif Beki'ye çok sert tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete