TÜRGEV'in şifresi çözüldü

'2012-15' sayılı şifre ile Devlet'in malı TÜRGEV'e devrediliyor.
Burcu Oral EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

TÜRGEV'E HANGİ LOJMANLAR TAHSİS EDİLDİ? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜRGEV, son dönemde  yapılan tahsislerle gündemden düşmüyor. 

Son iddia, Ankara Emek’teki Maliye lojmanlarının TÜRGEV’e verildiği oldu. İddiayı Meclis gündemine taşıyan isim CHP'li Atilla Kart, Karşı Gazete'ye bu tahsislerin dayanağını anlattı. 

ŞİFRE: 2012-15 SAYILI GENELGE

"Erdoğan elindeki iki koz ile Türkiye'yi yönetiyor. Bunlardan birisi tüm bu tahsislerin dayanağı olan 2012-15 sayılı genelge. O genelge sayesinde her türlü devir işlemini rahatlıkla yapıyorlar" diyen Kart bu genelgenin iptali için de 19 Mart'ta Danıştay Başkanlığı'na dava açtıklarını söyledi.



Kart, Erdoğan'ın 5-10 bürokrat ile bütün kontrolü elini tuttuğunu vurguladı. "Bu isimlerin başında da örtülü ödeneği yöneten Maksut Serim, Resmi Gazete'nin başındaki Mustafa Özyar, TÜİK'ten ÖSYM'ye geçirilen Ömer Demir geliyor" dedi.  Kart, bu kurumlar aracılığıyla algı operasyonları yapıldığını ve AKP iktidarının sağlamlaştırılmaya çalışıldığını öne sürdü. 


"Sadece örtülü ödenek ve 2012-5 sayılı genelge ile ilgili yaşananlar bile Türkiye'nin doğrudan ve fiilen Recep Tayyip Erdoğan tarafından yönetildiğini gösteriyor" değerlendirmesi de yapan Kart, anayasal darbenin bir parçası olarak nitelediği ve TÜRGEV tahsislerinin de dayanağı olan genelgenin kaldırılması için mücadelesinin devam edeceğini açıkladı. 

BAŞBAKANLIK VE KALKINMA BAKANLIĞI LOJMANLARI NE OLDU?

TÜRGEV'e tahsis edilen lojmanlar, Emek 8.  caddede bulunuyor. Karşı Gazete'nin ulaştığı bilgilere göre birkaç bloktan oluşan ve kamuya ait olan binalardaki dairelerden bazıları Maliye, bazıları da Kalkınma Bakanlığı, Başbakanlık gibi kurumlar tarafından kullanılıyor. TÜRGEV'e yapılan tahsisin  sadece Maliye Bakanlığı lojmanları ile sınırlı olup olmadığı merak konusu. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "TÜRGEV'in şifresi çözüldü" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete