​Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları için skandal iddia

CHP Milletvekili Ali Sarıbaş: "Gelibolu'ya Başkanlık Sistemi'ni getirdiler; kutlamaların içini boşalttılar!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL
 
"ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 100. YIL KUTLAMALARININ İÇİ BOŞALTILDI"

 
Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının  görkemli etkinliklerle kutlanacağı beklentisi boş çıktı...  Törenlerin tarihinde bir ilk olarak, vatandaşlara bazı alanlardaki kutlamalara katılma yasağı da üzerine tuz biber oldu.
 
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, 18 Mart günü yapılacak kutlamaların özellikle zayıf tutulduğunu, protokol davetlerinin de Anzak'ların katıldığı  24 Nisan tarihindeki etkinliklere kaydırıldığını öne sürdü. Sarıbaş, “İçi boş milliyetçilik söylemine sarılan Hükümetin, icraatlarına bakmak gerek” dedi.  
 
Karşı Gazete'ye konuşan Sarıbaş,  18 Mart etkinlikleri hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:
 
GELİBOLU'YA BAŞKANLIK SİSTEMİ GELDİ
 
28 Haziran 2014`te çıkarılan yasa ile 'Gelibolu ve Çanakkale Savaşları Alan Başkanlığı' kuruldu. Bu bölgede Orman Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, belediye, yerel yönetim tamamen devre dışı bırakıldı.
 
Tarihe yatırım yok şu an Gelibolu'da. 100. yıl hazırlıkları, bu kadar çıkarılan  yasaya, olanağa, denetimden muaf tutulmaya rağmen başarısız.

Çıkarılan yasa ile her denetim yasasından muaf olmasına rağmen, tek yetkili olmasına rağmen, Gelibolu'da başkanlık sistemi uygulanmasına rağmen, etkinlikler başarısız. 100. yıl kutlamalarının içi boş. Kutlama açıklamaları da, yatırım açıklamaları da boş çıktı. 
 
TEK BİR AKP MİLLETVEKİLİ VE 'OSMANLI' SÖYLEŞİLERİ...
 

Şu ana kadar sadece bir AKP milletvekilinin konuşması ve ziyaretlerinin olduğu etkinlikler düzenlendi. Yapılan söyleşilerde de sürekli Osmanlı'dan bahsetmekten başka gündem yakalanmadı. 
 
YABANCI KONUKLAR BİLE GELMEDİ...
 
18 Mart'ın içi boşaltıldı. Kutlamaların özellikle 24 Nisan'a kaydırılması manidar. Yurt dışından çok sayıda yabancı davetli var ama Türkiye'nin uluslararası alandaki  itibarının giderek azalması nedeniyle katılımın da çok az olduğunu görüyoruz. 
 
"HALKA BAYRAM KUTLAMASINI BİLE  YASAKLADILAR"
 
Kutlamaların tarihinde bir ilk olarak 18 Mart  ve 24 Nisan günlerinde halkın bazı kutlama alanlarına girişi de yasaklandı.
 
"AKP, GELİBOLU'DA SADECE CAMİİ YAPIYOR!"
 
Çıkan yasa ile Gelibolu Yarımadası Başkanlığı kurdular. 300 personel alma yetkisi var.   Yakında 38 personel alacaklar... İmar düzenlemeleri, yargı denetimi, her türlü yasadan muaf, her yetkisi var!  Ama şu anda yaptıkları tek şey, yeni camii yapmak!"
 
Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl kutlamaları için skandal iddia" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ