Dünya benzini AKP'ye bedava verse, vatandaşa 2,5 TL

AKP iktidarı halkın zaruri ihtiyacını "lüks tüketim" olarak görmeye devam ediyor.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Halkın zorunlu tüketim kalemlerinden biri haline gelen akaryakıt üzerinden, inanılmaz oranlarda vergi tahsilatı yapılıyor. Araç yakıtına zam üzerine zam yapmak pek çok TC hükümetinin olduğu gibi AKP iktidarının da kolayına geliyor.

Zira bu şekilde devlet harcamalarının (sarayların, trilyonluk makam arabalarının vb) yükü kolay yoldan halkın sırtına yüklenmiş oluyor.

AKP, HALKIN SIRTINA BİNEREK...

Son altı ayda ham petrol fiyatları dünya genelinde %50’nin üzerinde düşerek haziran ayında 115 Dolar'dan 55 Dolar seviyelerine kadar geriledi.

Fakat bu Türkiye'de akaryakıt pompa fiyatlarına sadece %20’lik bir indirim şeklinde yansıdı. Hiçbir ekonomik gerekçeyle izah edilemeyecek bir noktada AKP iktidarının halkın sırtına binerek varlığını nasıl devam ettirdiği basit bir hesaplama ile ortaya çıkıyor. 

ŞARK KURNAZI VERGİ POLİTİKASI

Yukarıda görüldüğü gibi, Türkiye'nin aldığı ham petrolün fiyatı %52 düşerken, Hükümetin halka sattırdığı benzin pompa fiyatı sadece %20 oranında düşmüş oluyor.

Bununla da kalınmıyor. Vatandaş aldığı her litre benzinde devlete %10 daha yüksek vergi ödemeye zorlanıyor. Vatandaşın sırtına binen litre başı vergi yükü %58’den %68’e çıkmış durumda.

AKP’nin bu şark kurnazı (!) vergi politikasıyla, benzinin litre fiyatındaki her kuruş azalmada, benzinin litresine ödenen vergi oranı yükseliyor. Bu tablo gösteriyor ki dünyada ham petrol bedavaya satılsa bile halkımız yine benzini pompadan 2,57 TL ödeyerek satın almak durumunda kalacak. 

HALKIN TÜKETİMİ ÜZERİNDEN ALINAN...

Son bir not. Türkiye'de devletin bütçe gelirlerinin %70’inden fazlası dolaylı olarak halkın tüketimi üzerinden alınan vergilere dayanıyor, Bunun da %50’si akaryakıttan alınan vergilerden oluşuyor.

Halk da buna dayatmaya sesini çıkarmadığı için bu düzen böyle gelmiş, böyle de gidiyor.

En azından, şimdilik.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Dünya benzini AKP'ye bedava verse, vatandaşa 2,5 TL" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ