Cumhurbaşkanı Akıncı: "Ben sihirbaz değilim"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akınca Ankara'da ortak basın açıklaması düzenledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı arasındaki 'yavru vatan - kardeş ülke' tartışması nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kaç-Ak Saray'da ortak basın toplantısı düzenledi. Akıncı'nın Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk resmi ziyareti olma özelliğini taşıyan ziyeret iki lider arasındaki "yavru vatan-kardeş ülke" tartışması nedeniyle de önem taşıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Kuzey Kıbrıs'ta birlik ve beraberlik kazandı. Her türlü iyi niyetli çabaya destek vereceğiz.

Şu ana kadar Kıbrıslı kardeşlerim barıştan yana olmuşlardır ve buna destek vermişlerdir. Artık Rum kesimi de işi yokuşa sürmekten vazgeçmesi gerekmektedir.

Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm, yalnızca adadaki tarafların değil Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm uluslararası toplumun da çıkarınadır. Bu noktada Yunanistan'ın da bizimle çabalarını birleştirmesi ve çözüm yolunun açılması için gerekli katkıyı sağlaması gerekiyor. Yunanistan'ı bu yönde teşvik etmeye devam edeceğiz."

Kıbrıs davasında Kıbrıs Türk'ünün meşru hakları daima muhafaza edilecektir."

AKINCI: "SİHİRBAZ DEĞİLİM"

Cumhurbaşkanı Akıncı ise şöyle konuştu:

"Kıbrıs sorununda önemli bir eşiğe geldik. 1963'ten beri Kıbrıs Türk toplumu dışlanmıştır. Müzakere sürecini başarıya götürmek için uğraşacağız. Ben bir sihirbaz değilim, elimde sihirli bir değnek yok. Çözüm ancak ortak akılla olur. 

2015 yılının bir çözüm yılı olması için gayret edeceğiz. Bu konu sadece bizi bağlı değil. Doğu Akdeniz'deki doğalgaz kavga yerine birleştirici bir çözüm olabilir. Yunanların Avrupa Birliği'ne girmesi ekonomik olarak çözüm oldu. Yakın bir gelecekte başlayacak olan müzakerelerde ileri gideceğiz. Rum toplumu liderliği de bizimle yürüsün."
 

    :

    :

    :

    :

    "Cumhurbaşkanı Akıncı: "Ben sihirbaz değilim"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ