​Mazot, Bilal’in gemisine 1,2 TL çiftçiye 4 TL

Mazotun Bilal Erdoğan’ın gemilerine 1,2 TL’ye, çiftçiye ise 4 TL’ye satıldığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendİ.
“Çocuklarının gemilerine mazotu kaçtan veriyorsun? Sana gelince para var, emekliye gelince para yok!..”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Miting programına dün Çanakkale’den devam etti. Seçim beyannamesinde yer alan vaatleri sıralayan Kılıçdaroğlu, AKP hükümetinin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın gemilerine 1,2 TL’ye verdiği mazotu, çiftçiye 4 TL’ye verdiğini, bu haksızlığı gidereceklerini söyledi.

Sosyal devletin tüm gereklerini getireceklerini ancak ‘sağ elin verdiğini, sol elin görmeyeceğini’ kaydetti. Kılıçdaroğlu, AKP’nin yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele sözünü vererek iktidara geldiğini ancak gelinen noktada sokağa çıkmanın bile neredeyse yasak hale geldiğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

'YASAKLARI BİTİRECEĞİZ' DEDİLER, NEREDEYSE SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

13 yıldır iktidardalar.  Dediler ki ‘biz yoksulluğu bitireceğiz’. 17 milyon yoksulumuz var. ‘Yasakları bitireceğiz’ dediler. Neredeyse sokağa çıkmak yasak.

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Bana diyorlar ki ‘parayı nereden bulacaksın’. Bu soruyu sormak bile başlı başına ayıptır. Zaten geçinemiyor. Perişan vaziyette. Hiçbirisinin gemisi yok, hiçbirisinin yatı, katı yok.

Hiçbirisinin kaçak sarayı yok. Hiç kimse endişe etmesin. Parayı da bulacağız emekliye de vereceğiz. Bu ülke zengin, parası da var. Bütçede para var, önemli olan ne için kullandığın.

Sen kaçak saray için kullanıyorsun, ben de emekli için kullanacağım. Sen yandaşın için kullanıyorsun ben emekli için kullanacağım. Sen hortumcular için kullanıyorsun ben emekli için kullanacağım. Sana gelince para var, emekli gelince para yok!”

PETROL FİYATI, KAR DAHİL 1.21 TL

Çiftçi sattığının karşılığını alamıyor. Mazotu 1,5 TL yapacağım. Yine koro halinde bağırıyorlar; ‘nasıl yapacaksın’. Petrol fiyatı kâr dahil 1,21 TL. Biz çiftçiye 1,5 liradan vereceğiz.

Zarar eden yok. Sen çocuklarının gemilerine mazotu kaçtan veriyorsun? 1,21 TL’nin bile altında. Biz kâr bile üzerine koyuyoruz. Kardeşim ben adam gibi çalışacağım, çiftçiye de mazotu 1,5 TL’den vereceğim.

    :

    :

    :

    :

    "​Mazot, Bilal’in gemisine 1,2 TL çiftçiye 4 TL" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete