CHP'den o kaymakama suç duyurusu

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Maltepe Belediyesi’nin ‘Cemevleri ibadethanedir’ kararını yargıya taşıyan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çakmak’a "ayrımcılık, görevi kötüye kullanma ve ibadete engel olma" suçlaması yöneltilen başvuruda, kamu davası açılması istendi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Maltepe Belediyesi’nin ‘Cemevleri ibadethanedir’ kararını Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyan Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak hakkında İstanbul Anadolu Nöbetçi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Çakmak’ın ‘ayrımcılık, görevi kötüye kullanma ve ibadete engel olma’ suçlamasının yöneltildiği dilekçede, Maltepe Belediye Meclisi’nin Alevilerin talepleri ve AİHM kararı doğrultusunda Cemevlerinin ibadethane olarak kabulüne karar verdiği anımsatıldı.

Çakmak’ın görevi olmayan bir konuya el atarak, ibadethane kavramını kendi dünya görüşüne göre yorumladığının savunulduğu dilekçede, ayrıca Kaymakam Çakmak, Alevilerin ibadethanelerinin diğer dinsel ve mezhepsel görüştekilerin ibadethanelerine tanınan ayrıcalıkların tanınmasını engellemeye çalışmakla suçlandı.

-LAİK DEVLETTE KİMSEYE İBADET YERLERİNİ BELİRLEME GÖREVİ VERİLMEMİŞTİR-

Çakmak’ın laiklik vurgusu ile davasını yasal bir kılıf içerisine sokmaya çalıştığının savunulduğu dilekçede, laik bir devlette hiçbir kimseye ibadet yerlerini belirleme görevi verilmediği ifade edildi.

Laik bir devlette kişilerin ibadetine, ibadet yerlerine karışmama gibi negatif bir görevle yükümlü olduğunun belirtildiği dilekçede, “Oysa şüphelinin de aralarında bulunduğu çoğu kamu görevlisi özellikle Sünni Müslüman olmayan mezhepler ve kişiler yönünden kendilerini adeta görevli saymakta ve onların ibadetlerini engellemeyi bir görev bilmektedirler. Bu açıdan şüpheli kanunla kendisine tanınmayan bir yetkiyi kullanmaya çalışmakta olduğu gibi bir an için böyle bir görevi olduğu kabul edilse bile bunu kötüye kullanarak Alevileri rencide etmeye çalışmaktadır. Bu suretle Alevilerin Cemevlerini kullanmasına engel olarak ibadetlerini yerine getirmelerine de üstü kapalı bir şekilde engel olmaya çalışmaktadır” denildi. Dilekçede, Çakmak hakkında soruşturma yapılarak kamu davası açılması istendi.

    :

    :

    :

    :

    "CHP'den o kaymakama suç duyurusu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ