AKP'de kadrolaşma tavan yaptı

​AKP'nin yandaş kadrolaşma çabaları dur durak bilmiyor.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Avrupa Konseyi çatısı altında, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında oluşturulan ve kısa adı GREVIO olan uzmanlar grubuna 2 Mart 2015'e kadar STK'ları temsilen bir isim önerilmesi gerekiyordu.

STK'LAR TOPLANTILARA ALINMADI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, aday belirleme sürecinde, kadın hareketi temsilcilerinin görüşlerini dikkate almadı.

Dahası kadınlarla ilgili çalışmalar yapan STK'ların pek çoğu, adayların belirleneceği toplantılara alınmadı. Konsey'de görev yapacak kişiyi belirlemek üzere AKP’ye yakınlığı ile bilinen KADEM, AKDER ve KASAD-D gibi kadına şiddetle mücadele konusunda, deneyimi olmayan yandaş STK’larla görüşüldü.

ODTÜ'LÜ 'PROF.' YERİNE PARTİLİ 'YRD. DOÇ.'

Ve sonuçta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın baskısıyla Siirt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emel Topçu seçildi.

Öte yandan bu pozisyon için en önemli aday olarak görülen ve 88 kadın örgütü tarafından desteklenen, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Feride Acar görmezden gelindi.

'BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ ADAY' KARARI GÖRMEZDEN GELİNDİ

Emel Topçu'nun bu önemli göreve AKP MKYK üyesi olduğu için seçildiği öne sürüldü.

Oysa Avrupa Konseyi'nin tavsiye kararında adayların kesinlikle yönetici güçten bağımsız ve tarafsız olmasının gereğine dikkat çekiliyor.

Ayrıca Emel Topçu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının web sitesinde duyurusu yapılan şartları da sağlamadığı belirtiliyor.

YABANCI DİL BİLGİSİ YETERSİZ

GREVIO adayı olacak kişinin iyi düzeyde İngilizce veya Fransızca bilmesi gerekirken, Emel Topçu’nun sadece iyi derecede Almancası olduğu bildiriliyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "AKP'de kadrolaşma tavan yaptı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ