Yabancı İstihdamı Tasarısı'nda gizli tehlike

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren; teröristlere, organize suç örgütü üyelerine ya da AIDS benzeri bulaşıcı hastalık taşıyanlara bile çalışma izni geliyor... Kamu güvenliği ve halk sağlığı tehlikeye atılıyor!
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

TASARIDA GİZLİ TEHLİKE: YASİN EL KADI'YA ÇALIŞMA İZNİ!

Meclis Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşmelerine başlanan Yabancı İstihdamı Tasarısı hakkında, CHP'den çok çarpıcı bir uyarı geldi. Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, tasarının bir çok istisna getirdiğini vurgulayarak, bu haliyle yasalaşması halinde  "Ulusal güvenliği ve halk sağlığını tehlikeye atacak!" iddiasında bulundu. 

"TASARI YOK HÜKMÜNDE, GERİ ÇEKİLMELİ"

"Bu tasarı yok hükmündedir, Hükümet derhal geri çekmelidir!" diyen Atıcı, yapılan bazı atıflar ve tanınan istisnaların yol açabileceği tehlikelere dikkat çekti. 

"KAMU GÜVENLİĞİ VE HALK SAĞLIĞINI TEHLİKEYE ATIYOR!"

Tasarının, yasal olmayan yollardan Türkiye'ye girenlere Bakanlar Kurulu istisnası ile çalışma izni verilmesinin önünü açtığı uyarısında bulunan CHP'li Atıcı, "AIDS hastası, hepatit hastası... Ya da ülkeye yasal olmayan yollardan giren terörist ve organize suç örgütü üyelerine bile Bakanlar  Kurulu kararı ile çalışma izni verilebilir" sözleriyle endişelerini dile getirdi. 

YASİN EL KADI'YA BİLE  KAPI AÇIYOR...

Aytuğ Atıcı, Birleşmiş Milletler'in (BM)  El Kaide terör örgütünün finansörü ilan ettiği Yasin El- Kadı örneği verdi.  "Yasin El Kadı'nın bile buraya gelip, çalışma iznini otomatikman almasından, yabancı patronların yerleşmesine,  süresiz çalışmanın önünün açılmasına kadar tehlikeler var... " diyen Atıcı, tasarının geri çekilmesini istedi. 

"YASAYI CEBİMİZE KOYUP GÖTÜRECEK DEĞİLİZ, EKSİK VAR İSE DÜZELTELİM"

Atıcı'nın iddialarına yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise tasarının  yürürlükteki 64 kanun ve 12 kanun hükmünde kararnamede değişiklik yaptığını, bu nedenle içinde çok sayıda atıf bulunmasının doğal olduğunu vurguladı. "Yasayı cebimize koyup götürecek değiliz. Üç dönemlik vekiliz... O maddeleri ayıralım, teknik çalışmalar yapalım eksik var ise sonra ilave edebiliriz. Ama diğerlerini görüşelim. Çok önemli bir yasa." 
ifadesini  kullandı. 

Burcu ORAL EVREN | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Yabancı İstihdamı Tasarısı'nda gizli tehlike" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ