Nepal'de 6.7 büyüklüğünde ikinci deprem

Nepal'in başkenti Katmandu'da bugün 6.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi.
Nepal'de dün yaşanan 7.8 büyüklüğündeki depremin ardından başkent Katmandu'da bugün 6.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünü Kodari kentinin 17 kilometre güneyi olarak saptadı.



Açıklamada, başkent Katmandu'nun doğusunda bulunan Kodari kentinde yaşanan depremin ilk bilgilere göre 6.7 büyüklüğünde olduğu ve yerin 10 kilometre altında meydana geldiği ifade edildi.

HAVALİMANI KAPATILDI, UÇUŞLARA İZİN YOK

Depremin ardından Katmandu Havalimanı'nın kapatılarak uçuşlara izin verilmediği öğrenildi. Nepal Başbakanı Sushil Koirala vatandaşları kan bağışı yapmaları konusunda uyarırken, kentte devam edilen arama kurtarma çalışmalarına katılmaları çağrısında bulundu.

ÖLÜ SAYISI 2 BİNE ULAŞTI!

Dün Nepal'in başkenti Katmandu'nun 81 kilometre kuzeybatısı olarak tespit edilen 7,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Faciada ölü sayısı 2 bine ulaştı. Kentte arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edilirken, ölü sayısının artabileceği kaydediliyor.

DEPREMİN ARDINDAN ÇIĞ FELAKETİ

Nepal'de bulunan Everest Dağı'na tırmanan 3 İranlı dağcının ülkede meydana gelen 7,8 şiddetindeki deprem nedeniyle oluşan çığ felaketinde hayatını kaybettiği, 40 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yarı resmi Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, İranlı dağcı Azim Keyçisaz ülkesiyle telefon bağlantısı kurarak Nepal'de dün sabah Everest Dağı'na tırmanan 3 İranlı dağcının, meydana gelen 7,8 şiddetindeki deprem ile tetiklenen çığın düşmesi sonucu hayatını kaybettiğini, 40 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Keyçisaz, yaralı 40 İranlı dağcıdan 5'nin ise sağlık durumu ciddi olduğunu, tüm dağcıların tek bir çadırda toplandığını, dağcı yaralıların doktorlar tarafından pansuman ve tedavilerinin sürdüğünü, hava koşullarının kötüye gittiğini ifade etti.

    :

    :

    :

    :

    "Nepal'de 6.7 büyüklüğünde ikinci deprem" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ