close

7.8 şiddetindeki Nepal depremi son durum

Nepal 'de cumartesi günü meydana gelen 7.8 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı artıyor.
Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 700'e ulaştı. Nepal depreminde hayatını kaybedenler arasında Google yöneticisi Daniel Fredinburg da bulunuyor. 

Nepalli yetkililer, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının Nepal'de 3 bin 700'e yükseldiğini bildirdi. Yetkililer, Hindistan'da 61 ve Tibet'te 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

7.8 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİN ARTÇILARI



Başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından orta büyüklükte çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi.



YOLLAR YARILDI ULAŞIM YOK



Depremin merkez üssüne yakın yerleşim birimlerine giden yolların heyelan ve çatlaklar yüzünden kapandığı, bu nedenle buralara ulaşım sağlanamadığı aktarıldı. Bu yerleşim birimlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının daha da artmasından endişe ediliyor.

TAPINAKLAR YERLE BİR OLDU

Tatil yapmak için eşiyle Katmandu'da bulunan Dinçer Yazıcı da depremin olduğu gün şehir merkezinde olduklarını anlattı.

Türkiye'ye dönmeye hazırlanırken böyle bir felaket yaşandığını dile getiren Yazıcı, "Deprem sırasında çok büyük bir gürültüyle bütün o tapınaklar yerle bir olmaya başladı. Biz de dördüncü kattan o anları kameraya çektik" dedi.


    :

    :

    :

    :

    "7.8 şiddetindeki Nepal depremi son durum" hakkında Tweetler

    DİĞER DÜNYA HABERLERİ