Bomba iddia:’Davutoğlu ailesiyle birlikte Gülen’i ziyaret etti’

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Pensilvanya’ya gidenleri biliyorum” şeklindeki sözlerini eleştirdi.
Dumanlı, “Mesela ben Davutoğlu’na hiç yakıştıramadım. Ya Davutoğlu artık bizim sabrımızı taşırma. Sen gelmedin mi Pensilvanya’ya? Aile fertlerinle Hocaefendi’yi ziyaret etmedin mi? Hocaefendi gizli kapaklı bir insan değil. Kimse gelip gitmese belki orada gizli kapaklı bir şey mi var diyecekler. Yok kardeşim, gayet mütevazi bir hayat var” dedi.
 
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Haber’de Metin Yıkar’ın sorularını cevapladı. Türkiye’de hukukun askıya alındığını, yasaların paspas yapıldığını söyleyen Dumanlı, “Memleket beyefendilerin, hanımefendilerin iki dudağı arasında.

Keyfi buyruklarına tabi. Maalesef Türkiye’nin geldiği nokta burası. Çoktandır durum böyle. Halkın gözünde ve halkın algısında hırsızlar dışarıda, polisler içeridedir.

"HIRSIZLARI KOVALAYANLAR İÇERİDE"

Hırsızları kovalayanlar içeride, hırsızlar tatilde. Hırsızlar için siyasetin kullandığı masumiyet karinesi, değerli iş adamı vesaire gibi referans olmalar hukuku ezdi. 1 buçuk seneden beri devam eden bir süreç. Hakimler ve savcılar değiştirildi, mahkemeler değiştirildi” diye konuştu.
 
“İNSANLAR SİZE ‘ADAM MÜSVEDDESİ’ DEMEDİLER”
 
“Bugün ‘stratejik derinlik’ kitabını yazanla, meydanlardaki kişi aynı mıdır?” diye soran Ekrem Dumanlı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Zaman gazetesinin eski yazarlarından birisi olduğunu hatırlattı.

Dumanlı şöyle devam etti:

“Aksiyon dergisinin köşe yazarıdır, yıllarca yazı yazmıştır. Siyasetçi olunca ne oluyor? ‘Hoca’ tabiri gitti, uçtu. Yerine meydanlarda ona buna sataşan, ağır laflar söyleyen, maalesef kibri siyasetin tecessüs etmiş bir şeye dönüştüren… Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında böyle konuşmaya hakkınız yok kardeşim. Başbakan da olsan hakkın yok, Cumhurbaşkanı da olsan hakkın yok. Kral da olsan hakkın yok. İnsanların saygı duyduğu bir mütefekkire, alime meydanlardan sürekli hakaret etmeye, iftira etmeye, yalan söylemeye, manipülasyon yapmaya hakkınız yok...

Kaynak: Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Bomba iddia:’Davutoğlu ailesiyle birlikte Gülen’i ziyaret etti’" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ