"AKP, Yırca'lı kadın kılığında imza topluyor"

CHP'li Özel: "KOLİN'e verilen sözü tutamazlarsa, seçim ittifakı bozulur!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP, KOLİN'E  TERMİK SANTRAL SÖZÜ MÜ VERDİ?  

KOLİN Grubu'nun, termik santral yapmak için 6000 zeytin ağacını kestiği Manisa'nın Soma İlçesi Yırca Köyü'nde, ilginç gelişmeler yaşanıyor...

"TERMİK SANTRAL İSTİYORUZ" KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Mahkemenin 'yürütmeyi durdurma' kararına rağmen, AKP Kadın Kolları termik santral için imza kampanyası başlattı.

Kampanyanın altında çok kritik bir seçim antlaşması yattığını öne süren CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, "AKP'nin KOLİN'e verdigi termik santral sözü tutulmaz ise seçim öncesi beklenen destek gelmeyecek, bu yüzden  Manisa'da AKP örgütü teyakkuza geçirildi" diye konuştu. 

Özel, imza toplandığı haberini alır almaz bölgeye gidip muhtar ve olaya şahit olanlarla konuştuğunu anlattı, şu açıklamayı yaptı:



"AKP, 'YIRCALI KADIN' KILIĞINDA İMZA TOPLUYOR"


"Muhtar imza toplayanların yanına gitmiş, 'Yırca için imza' topluyoruz demişler... Ancak ellerindeki metni okuyunca, 'termik santral istiyoruz' diye imza toplandığı ortaya çıkmış. Hatta kimseye bunu doğru dürüst söylemedikleri için imza atanlar da bilmiyor. Bu ortaya çıkınca o sırada imza atmakta olan kişiler de 'biz yanlış anlamışız' diyerek imzadan vazgeçmiş. Vatandaşa yanlış bilgi verilerek imza toplandığı gerekçesiyle polis çağırmışlar. Polis, 'biz müdahale edemeyiz' demiş. 



"SANTRAL YAPILMAZ İSE KOLİN GRUBU DA AKP'YE DESTEK OLMAYACAK"


AKP Kadın Kolları, burada tek başına hareket etmiyor. Bu imza kampanyasının altında seçime yönelik başka beklentiler var. Santral yapılamaz ise KOLİN Grubu'nun da,  AKP'ye verdiği sözleri tutmayacağı söyleniyor. 6000 zeytin ağacının kesilmesinin sorumluluğunu alamayanlar, bundan utanç duyanlar; şimdi konu gündemden düşünce yine hareket geçti. 

"MAHKEME KARARI KESİNLEŞİRSE, KOLİN TAZMİNAT DAVALARIYLA KARŞILAŞACAK"

Bu arada termik santralin yapımına ilişkin  yürütmeyi durdurma kararı da kesinleşti. Karar, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na gitti. AKP'nin  panik olma nedenlerinden biri de burada hazırlanan rapor. Raporun olumsuz olduğu anlaşılınca, sıkıntıya girdiler. Çünkü KOLİN, ağaçları kesilen köylülere hem maddi hem manevi tazminat ödemek zorunda kalacak.  Belki de köylülere teklif edilen paranın on katı tazminat ödemek zorunda kalacaklar. 

"KOLİN, AKP'Yİ SIKIŞTIRIYOR"

Bu yüzden KOLİN, AKP'yi sıkıştırıyor... AKP de Manisa, Soma ve Yırca örgütünü sıkıştırıyor. AKP ile KOLİN arasında, daha önceki seçimlerde ne olduysa yine o oluyor. Biri rant sağlıyor, diğeri siyaset arenasında her türlü desteği sağlıyor.  AKP Manisa ve Soma örgütü panik içinde. Şeytanın aklına gelmeyen işler yapıyorlar... 'Yırcalı kadın' kılığında imza topluyorlar. Bu siyasi ahlak açısından utanç duyulacak bir iş. Ancak Yırcalı kadınların duvar gibi iradesine tosladılar.  Bunu başaramayacaklar. "


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr
 
  • HAMİDE ÇETİN
    HAMİDE ÇETİN - 19 Mart 2015 PESS ARTIK PEEEEESS ..BU NE YAHU? SİZ ALEMİ KÖR HERKESİ APTAL MI SANIRSINIZ.??

:

:

:

:

""AKP, Yırca'lı kadın kılığında imza topluyor"" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ