KKTC'den Erdoğan'a jet yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanına "Cumhurbaşkanı'nın ağzından çıkanı duyması lazım" dedi. Ancak Mustafa Akıncı'nın cevabı gecikmedi.
KARSIGAZETE

Kuveyt'e gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, KKTC'nin yeni seçilen Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya çattı.

KKTC’deki Cumhurbaşkanlığı seçimler hakkında Erdoğan, “Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkanı kulağı duymalı. Hassas, dikkatli olmak lazım” ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasını CNN Turk'te canlı yayına hazırlanırken dinleyen Akıncı Erdoğan'a anında cevap verdi.

İşte Akıncı'nın o sözleri;

"İki kardeş devletin durumundan neden rahatsız oluyor anlayamıyorum. Hep yavru mu kalalım büyümeyelim mi? Ben sadece kulaklarımla duymuyorum, yüreğimle kalbimle konuşuyorum. Söylediklerim doğru olanlardır.

Kazandığım ilk günde böyle bir tartışmanın içine çekilmekten menun değilim.

"ANKARA YÜRÜMEMİZİ İSTEMİYOR MU?"

"Türkiye ile ilişkileri istemeyen herhangi bir şeyi istemeyen biri değilim. Kıbrıs Türk halkı anavatan sevgisini yüreğinde taşımaya devame decektir. Ancak kendi kişiliğiyle hareket edebilmek için kendi ayakları üzerinde durmalıdır. Emeklemekten kurtulmalıdır. Kıbrıs'ı yavru olarak görmenin çok doğru olmadığı kanaatimdeyim.

Siyasetle büyüklük küçüklükle ölçülme olmaz. Bir varlığımız var bizim. Bunda da anlşılmayacak bi tutum yok.

Türkiye'yle karşılıklı özellikle kişilikli ilişkilerin olmasını istiyorum."

Mustafa Akıncı konuşması esnasında kendisinin uyarıldığını ve telefon hattında Erdoğan'ın olduğunun söylendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında hakkında sert konuştuğu Akıncı'yı hemen araması da dikkatlerden kaçmadı.

AKINCI NE DEMİŞTİ?

KKTC'nin 4. Cumhurbaşkanı olan Mustafa Akıncı, seçim sonucunun açıklanmasının ardından halka yönelik ilk konuşmasını Lefkoşa İnönü Meydanı'nda yapmıştı ve "Ben Türkiye ile kardeşlik ilişkisi istiyorum.

Hamaset çok eskilerde kaldı. Federal yapının eşit ortağı olarak Avrupa Birliği içerisinde yaşayabilecek bir varlık olacaksak ki, öyle olmamız lazım.

Artık bu bebeğin, bu yavrunun ayağa kalkması lazım. Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kendine yeten kendi kendini yönetebilen bir Kıbrıs Türk varlığı sadece Kıbrıs Türklerinin değil Türkiye'nin de çıkarınadır.

Böyle bir varlık karşısında eşit muhatap bulacağı için çok daha sağlıklı ilişkiler gerçekleştireceği için Rum tarafının da isteğidir. Böyle bir varlık Türkiye'nin de istediğidir" diye konuşmuştu.

WWW.KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "KKTC'den Erdoğan'a jet yanıt" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ