Bakanlık 500 AK Trol'ü maaşa bağladı

Kamudaki torpil skandalının en büyüğünün Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda gerçekleştiği ortaya çıktı.
Bakanlığın 81 ildeki 188 Gençlik merkezi ve kamplarında sözleşmeli olarak görev yapacak 500 Gençlik liderinin AKP Gençlik Kolları tarafından belirlendiği ileri sürüldü.

Bu gençlerden bazılarının da sosyal medyada AK Trol olarak bilinen ve sürekli dezenformasyon yapan isimler arasından seçildiği öğrenildi.

TROL HESAP YÖNETİYORLAR!

Ankara kulislerindeki iddiaya göre her yıl duyuru ile alınan gençlik liderleri için bu sene farklı bir yöntem izlendi. 500 gençlik lideri AKP Gençlik Kolları tarafından bakanlığa iletildi.

Başkan Yardımcısı Soner Yalçın tarafından hazırladığı ileri sürülen isimlerin tamamı gençlik lideri olarak atandı. daha önce 2 bin lira maaşla sözleşmeli olarak işe alınan gençlerle 1 yıllık sözleşme imzalatılırken, bu kez süre 3 yıla çıkarıldı. Sözleşmeli personeli kadroya almaya gelenek haline getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı, böylece 500 AKP’li gence daha ilana çıkmadan sınavsız işe almış oldu.

BAKANLIKTA ÖZEL EKİP KURULDU

merkez teşkilatına alınan bu isimlerin bir çoğunun AK Trol gibi çalışmaya devam öne sürüldü. 5 makam aracı nedeniyle büyük tepki çeken müsteşarı Faruk Özçelik’in talimatları ile sosyal medya hesaplarının başına getirilen İskender Kural’ın bu Ak Trolleri yönlendirdiği iddia edildi.

Gerçek ve sahte hesaplarla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç’a sosyal medyada koruma kalkanı oluşturuluyor.

İddiaya göre alınan 500 kişinin 192’si sahte hesapları yöneten Ak Troller. Bu isimlerin attığı her tweet, sahte hesaplar eliyle retweet ediliyor. merkezden alınan talimatlar doğrultusunda bu sosyal medya hesaplarından muhalefete de ağır hakaretler yapılıyor.

2 BİN LİRA MAAŞ ALACAKLAR

Önceki uygulamalardan farklı olarak bir yıl yerine üç yıllık sözleşme yaptırılan gençlik liderleri 2 bin lira maaş alacak. Gençlik liderleri tarafından açılan tüm sahte hesapların savcılığa bildirileceği ifade edildi.

Kaynak: Millet gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Bakanlık 500 AK Trol'ü maaşa bağladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ