Ankara Üniversitesi'nin çok tartışılacak gizli yazısı

Ankara Üniversitesi; üniversite çevrelerinde çok tartışılacak bir karara imza attı.
Polis ve jandarmanın üniversite içindeki olaylara  mudahale edibelmesi rektörlüğün yazılı talebine bağlı.

Ankara Üniversitesi Rektörlüğü; resmi bir yazı ile üniversiteye bağlı fakültelerde öğrenciler arasında çıkan kavgalara, polisin talep yazısı beklemeden müdahalesini istedi. Bu yerler içinde Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) ile DTCF gibi köklü fakülteler de yer alıyor.  Polis, bu fakültelerdeki öğrenci olaylarına doğrudan müdahale  edebilecek.

Ankara Üniversitesi, valiliğe gönderdiği "gizli" ibareli yazı ile, bundan böyle üniversiteye ait 22 yerleşkede yaşanabilecek her türlü şiddet olayına, polisin, rektörlüğün yazılı talebini beklmeksizin müdahale etmesini istedi.

"GİZLİ" YAZI GÖNDERİLDİ

Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş imzasıyla gönderilen "gizli" ibareli  yazıda, Ankara Üniversitesi'nin 22 yerleşkede eğitim öğretim hizmeti verdiği belirtilerek, yerleşkelerde rektör ile dekan/müdürlerin eğitim öğretimin aksamadan sürdürülebilmesi ve öğrenci dahil tüm paydaşların güvenliğini sağlamak amacıyla imkanlar dahilinde tedbirler aldığı bildirildi.

Üniversitenin imkânlarının yeterli olmadığı ya da "baş edilemeyen" durumlarda emniyet güçlerinden yardım talep edildiğinin ifade edildiği yazıda, şunlar kaydedildi:


"REKTÖRLÜĞÜN YAZILI TALEBİNİ BEKLEMEDEN MÜDAHALE EDİN"

"Özellikle son günlerde tırmanma eğilimi gösteren şiddet-terör olayları nedeniyle üniversitemiz yerleşke sorumluları ve yöneticilerine görev ve yetki ve sorumlulukları ekli yazıyla tekrar hatırlatılmıştır.

Üniversitemiz paydaşlarının can güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla tüm yerleşkelerimizde özel güvenlik görevlileri ile baş edilemeyen ve can güvenliğini tehdit eden tüm çalışanlarımıza ve öğrencilerimize yönelik şiddet-darp-terör olaylarının ortaya çıkması halinde olaylara derhal müdahale etmek, emniyet güçlerinin de yetki ve sorumluluğundadır.

Süreçte yaşanabilecek kısa süreli, anlık, gecikmelerin bile can güvenliğini ciddi ölçüde riske sokabilme ihtimali nedeniyle insana dönük şiddet-darp-terör olaylarına acil müdahalelerin rektörlüğün yazılı talebi beklenmeksizin ivedilikle yapılabileceği hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."

DTCF VE CEBECİ'YE "HASSAS TAKİP" RİCASI

Yazıda, emniyet müdürlüğünün, sürekli karşıt görüşlü öğrencilerin kavgalarına sahne olan ve eğitime ara verilen dil ve tarih coğrafya fakültesi yerleşkesi ile mülkiye ve hukuk fakültelerinin bulunduğu Cebeci kampusunu daha hassas takip etmesi de talep edildi. Yazının ekinde, yerleşkelerde alınacak ek güvenlik tedbirleri ise şöyle  sıralandı:

EK GÜVENLİK TEDBİRLERİ

- Bina girişlerinde, kurum kimlik kontrolleri ile el dedektörleri vasıtasıyla çanta-poşet ve üst aramalarının titizlikle yapılması, suç ve suç unsuru materyaller ile farklı üniversitelerden gelebilecek yabancı öğrenci ve şahısların yerleşkeye kontrollü alınmasının sağlanması.

- Yerleşke sınırları içerisinde hassas alanlarda (daha önce meydana gelen öğrenci olayları dikkate alınarak) özel güvenlik personelinin görevlendirilmesi ve gerekli tedbirlerin aldırılması.

- Öğrenciler tarafından asılan ve içeriği suç teşkil eden afiş, pankart vs. ilanlar ile suç unsuru olabilecek kesici-delici ve  yaralayıcı aletler ile materyallere özel güvenlik görevlileri vasıtasıyla el konularak zamanında genel kolluk birimlerine  ulaştırılması.

Kaynak: Milliyet / Ayşegül Kahvecioğlu

    :

    :

    :

    :

    "Ankara Üniversitesi'nin çok tartışılacak gizli yazısı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ