​Padişah torunu galeyana geldi

Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Dedelerimiz kafa çekerek değil, Besmele çekerek bu ülkeyi yönetti" dedi.
Osmanlı padişahlarından 2. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Bizim dedelerimiz kafa çekerek değil, besmele çekerek, nara atarak bu ülkeyi yönetti" dedi.

Türkiye Gençlik Teşkilatı (TGT), Manavgat Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'O Hepimizin Peygamberi' adlı program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Osmanlı padişahlarından 2'nci Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu onur konuğu olarak katıldı. Oluşan izdiham nedeniyle 2'nci salon ve bahçeye sinevizyon sitemi kuruldu.

Kuran okunmasının ardından konuşan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Peygamberimizin doğumunun 1444'üncü yılında bir araya geldik. Onu anmaya, onu anlamaya geldik. Ona aşkımızı tazelemek için geldik. O pınarlardan içmeye geldik. O dünyaya geldiğinde, dünya karanlıklar içerisindeydi. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa bir güneş gibi doğdu, karanlıkları aydınlattı. Cahiliye adetlerini yıkarak yerle bir etti" dedi.

'BİZLER KANDAN SİZLER CANDAN TORUNLARISINIZ'

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve etkinliğe katkı sağlayanlara plaket verilirken, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da bir konuşma yaptı. Bir süre önce kendisine Osmanlı padişahlarını anlatan diziler hakkında soru sorulduğunu hatırlatan Osmanoğlu, şöyle dedi: "Dedemiz, dedemiz diyorum, bizler kandan sizler de candan torunlarısınız, öncelikle onu söyleyeyim. Onlara dedim ki 'Bizim dedelerimiz, kafa çekerek değil, besmele çekerek, nara atarak bu ülkeyi yönetti."
  • Şükrü Timur
    Sen Kimsin La, Hırto!? Şükrü Timur - 18 Nisan 2015 Terbiyesizlik yapma ulan hırto!! Dağdan gelip, bağdakini mi kovacaksın!? Senin dedelerinin ülkeyi nasıl yönettiğini "Karlofça Antlaşması ve Kırım Savaşı'ndan" sonra çok iyi gördük!! O beğenmediği içki içen herhangi bir adamın bir besmelesi, senin yedi sülalenin bile günaharını alır götürür!! Otur oturduğun yerde, çok zırlama!! Osmanlı'yı yiyip bitirdiniz, ancak bu ülkeyi artık size, yedirmezler!! Ayrıca Abdülhamit'in diğer bir torunu Hannover'de bir lokalde iyi götürüyordu!! Bilgilerine sunulur!! Hay senin dedelerinin şarap çanağına..
  • Şükrü Timur
    Gülünç Olma Tosun!! Şükrü Timur - 19 Nisan 2015 La tosun toruncuk, Sen "sarhoş narasıyla", neler yapılır hiç onu yaşadın da, gördün mü!? İstersen bir gün, bir "çakırkeyf efenin" karşısına çık da, "gerçek tura" kimdeymiş, nasılmış gör!?
  • Onur Şenol
    Onur Şenol - 19 Nisan 2015 "o dünyaya geldiğinde, dünya karanlıklar içerisindeydi. kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. peygamberimiz hz. muhammed mustafa bir güneş gibi doğdu, karanlıkları aydınlattı." demezler mi adama . kız çocuklarını diri diri gömerken türk milletlerinde kadının yeri kurultaydı diye. cahillik paçalardan akınca böyle oluyor demek ki . din elden gidiyor diye mustafa kemal ve arkadaşları için idam kararı veren, mandacılık hayranlarının torunu.
  • Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu
    Ha bir de unutmadan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu - 19 Nisan 2015 İngiliz gemisine binip kaçtılardı.
  • Şükrü Timur
    Anca Gidersin.. Şükrü Timur - 7 Haziran 2015 Osmanoğlu, yalan mı? Tası tarağı toplayıp kaçtınız!! Niye ülkenin başında bulunup, insanları biraraya getirip bir kurtuluş savaşı veremediniz? Yok Vahdettin, Mustafa Kemal'i görevlendir miş miş de, Samsun'a göndermiş miş de, öylece kurtuluş için ilk adımları atmış da, yok ülkesini ve halkını çok severmiş de, zart zurtmuş ile insanları kandırmayın!! Ulan Allah'sız Kitap'sızlar, bu halk siz olmadan birbirine kentlendi ve ülkesini düşmandan kurtardı!! Siz Osmanlı'nın yaptığı borcu son kuruşuna kadar geri ödedi, Türkiye Cumhuriyet'ini kurdu.. Şimdi sen kalkmış, hariçten gazel okuyup, yok onu böyle yapalım, bunu da böyle yapalım diye cırcırböceğice ötüyorsun! Haydi başka kapıya!

:

:

:

:

"​Padişah torunu galeyana geldi" hakkında Tweetler

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete