Zarrab'ın denizaltısının fiyatı 1,5 milyon dolar

17/25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nun kilit ismi Rıza Sarraf'ı ABD'de tutuklayan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara'nın iddianamesi belli oldu. İddianamede, Rıza Sarraf'ın hiç görülmemiş fotoğrafları yer aldı.
New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Brahara'nın Rıza Sarraf'la ilgili hazırladığı dosyanın temel dayanaklarından birini FBI ajanlarının Sarraf'ın Miami havalimanı'nda gözaltına aldıkları sırada el koydukları cep telefonu oluşturdu. Sarraf'ın cep telefonunda çıkan fotoğraflardan biri de denizaltında çekilmiş fotoğrafıydı. 

Sarraf'ın fotoğrafının bulunduğu iki kişilik denizaltının fiyatı 1.5 milyon dolar. Dört DC iticileri ve şarjlı sualtı lityum pil ile 6 saate kadar su altında gidebiliyor. 5 metre uzunluğunda, 1.90 metre genişliğinde, 1800 kilogram ağırlığındaki denizaltı 120 metre derinliğe kadar inebiliyor. Denizaltı ortalama 12 ile 18 kilometre arasında hız yapıyor. 

İçinde tuvalet, minibar, dijital ses ve görüntü sistemleri bulunan denizaltının mercekli camları sayesinde denizin dibinde yolculuk yapabiliyor, o büyülü dünyanın içine giriyorsunuz.

Kaynak: Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "Zarrab'ın denizaltısının fiyatı 1,5 milyon dolar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete