Günün Videosu

İşte Zarrab iddianamesindeki 'Tayyip Erdoğan'lı bölüm

17/25 Yolsuzluk Operasyonu'nun kilit ismi Rıza Sarraf'ı ABD'de tutuklayan savcı Preet Bharara, soruşturmaya ilişkin yeni belgeler açıkladı. Yeni belgelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da adı geçiyor.
ABD'deki Rıza Sarraf soruşturmasında çok çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Rıza Sarraf'ı ABD'de tutuklatan New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara, soruşturmaya ilişkin yeni belgeler yayınladı. Söz konusu belgelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da adı geçiyor.

İŞTE TAYYİP ERDOĞAN'LI BÖLÜM

İddianamede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yer aldığı bölüm şu şekilde:


“... Sarraf ile Erdoğan da dahil üst düzey Türk yetkililer arasındaki yakın bağlantılar, sanığın Türk yardım kuruluşu Togem-Der ile kendi kefalet başvurusunda da övdüğü iş ilişkileri yoluyla kendini gösteriyor. Basında çıkan haberlere göre Togem- Der, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından kuruldu. Dahası, Togem-Der internet sitesinin eklerde sunulan 16 Mart 2016 tarihli görüntüsü Beyhan Nilser Bağış’ı yönetim kurulu üyesi olarak gösteriyor. Bağış, 2013’te, Sarraf’ın tutuklanmasına neden olan yolsuzluk skandalı kapsamında görevinden uzaklaştırılan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın eşi.”



Kaynak: cumhuriyet.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "İşte Zarrab iddianamesindeki 'Tayyip Erdoğan'lı bölüm" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete