Diyanet: Haram para ile yapılan camide namaz kılınır

Diyanet yine çok tartışılacak bir görüş açıkladı. Diyanet, haram parayla alınmış halı ya da yapımında haram kazanç olan camide namaz kılmanın mahzuru olmadığını savundu.
Diyanet İşleri Başkanlığı, “Dinin haram saydığı yollarla kazanılan malın cami inşası ve tefrişi gibi hayri hizmetlerde kullanılması caiz midir?” sorusunu yanıtladı. Diyanet'in verdiği yanıttaki tartışma yaratacak ifade şöyle:

O AYRI O AYRI

“Haram kazançla satın alınan halı üzerinde veya inşaatına haram maldan sarf edilen camide namaz kılındığında bu namaz sahihtir. Çünkü buradaki mahzur, namazın kendisi ile ilgili değil, onu çevreleyen başka bir husus ile ilgilidir. Bir mekanın dinen meşru olmayan bir yolla ele geçmiş olması ve kullanılması namazdan ayrı bir husustur. Dinimize göre Müslüman, kazancını dinin meşru saydığı yollarla elde etmekle yükümlüdür”

Diyanet’in görüşünde, Allah'ın, Müslümanın malını nereye harcadığını soracağı gibi, nerelerden kazanıldığını soracağı da belirtildi. Dinimizin, hırsızlık,gasp, kumar ve fuhuş kazançlarını yasakladığını vurgulayan Diyanet, “Bu yollarla elde edilen kazanç haramdır. Müslümanın bu mallardan yararlanması caiz değildir” dedi. Diyanet, haram yollardan elde edilen malın “sevap beklemeksizin” yoksullara verilmesi gerektiğini de bildirdi.

Kaynak: sozcu.com.tr / Ali Ekber Öztürk

    :

    :

    :

    :

    "Diyanet: Haram para ile yapılan camide namaz kılınır " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete