Günün Videosu

Atilla Kart'tan bomba iddia: Valiler sandıklara müdahale edecek

CHP Milletvekili Atilla Kart, Karşı Gazete'ye yaptığı açıklamalarda seçim güvenliğinin çok ciddi tehlikede olduğu uyarısı yaptı.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

"ÖNCE SUÇ İŞLETTİLER, SONRA KURTARDILAR"

Karşı Gazete'ye konuşan Atilla Kart,  Hükümet'in seçim suçlarına  ilişkin eylemlerde zaman aşımı süresini 2 yıldan 6 aya indirdiğini hatırlattı. Bunun da seçim suçu işleyen kişiler için 'örtülü af" anlamına geldiğini vurguladı.

"AKP önce, 'arkanızdayız' diyerek  seçim suçu işletti! Sonra da cezayı azaltarak bu kişilere af getirdi" diyen Kart'ın uyarıları şöyle:

"2586 SORUŞTURMA DOSYASINI DÜŞÜRDÜLER"

"Seçim Suçlarına Muhalefetten, Türkiye genelinde açılan soruşturmaların sayısı ve akıbeti ile haklarında soruşturma yapılanların kaçının AKP üyesi, kaçının kamu görevlisi olduğunu soru önergesi ile sormuştuk. 

Gelen cevapta 2010-2011-2012-2013 yıllarında yapılan soruşturma sayısının toplam 2586 olduğu açıklandı. Ancak, şüphelilerin siyasi mensubiyetleri ya da kamu görevlisi olup-olmadıklarının tespitinin mümkün olamayacağı belirtildi.

Oysa şüpheli durumundaki kişilerin  T.C.Kimlik bilgilerinden ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarından, siyasi parti aidiyetini tespit etmek pekala mümkündür. Bu kişilerin kamu görevlisi olup – olmadıkları da pek çok resmi kayıt ile tespit edilebilir.  

"LİSTE ORTAYA ÇIKARSA, AKP SUÇ ÜSTÜ OLACAK"

Yapılan torba yasa düzenlemesi ile 2586 soruşturma dosyası düştü.  Bize göre bu sanıkların bir bölümü AKP üyesi bir kısmı kamu görevlisi. Her dosya kapsamında 3-4 kişi var desek; yaklaşık 10 bin seçim suçlusu demek.

Soru önergemize  cevabın gelmemesi, o isimleri kamufle etmek istedikleri anlamına geliyor.  Çünkü o liste ortaya çıktığı takdirde, AKP'nin suç üstü hali de ortaya çıkacak.

Bu 10 bin kişiye önce seçim suçu işlettiler...  AKP de 'arkanızdayız' dedi ve  sonra verdiği sözü tuttu. 

İÇ GÜVENLİK PAKETİ İLE DAHA DA KÖTÜ OLACAK...

Bu durum, giderek daha ileri boyutlara varacak. 7 Haziran seçiminde, İç Güvenlik Paketi'nin sağlayacağı olanakları kullanmak istiyorlar.  Gerçek amaçlardan birisi şu... 

Mülki idare amirlerine yani valilere; kamu düzenini sağlama gerekçesi ile lüzumu halinde delil toplama, araştırma ve yargı hakkı veriliyor. 

VALİLER, SANDIĞA MÜDAHALE EDEBİLİR

Böylece seçim günü, seçim öncesinde il ve ilçe seçim kurullarının yetkilerine müdahale edilerek sandık hakimiyeti vali ve kaymakamlar eliyle kurulacak, doğrudan sandığa müdahil olunacak.. 

MEMUR- SEN SANDIKLARDA NİYE ÖRGÜTLENİYOR?

Bazı dernekler ki elimizdeki somut bilgi MEMUR-SEN'in olduğu... Seçimde görev üstlenecek...

Bunun çok ağır sonuçları olur. Tam anlamıyla seçim sandığının torpillenmesi demektir... Bu durum kaçınılmaz olarak çatışma ortamının doğmasına ve toplumsal barışın ihlaline yol açacaktır.

CUMHURBAŞKANI PAKETİ SON GÜN ONAYLAYACAK 

İç Güvenlik Paketi çıkınca, biz hemen Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz, mahkemenin bu ilgili maddeleri  iptal etmemesini tasavvur edemiyorum. Çok bariz Anayasal ihlaller var.

Ama bence Cumhurbaşkanı Erdoğan, onay için son güne kadar bekleyecek... Böylece CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne   başvuru tarihi ile 7 Haziran seçimi arasındaki süreyi mümkün olduğu kadar azaltmayı amaçlayacak.

Karar, seçimden sonraya kalsın diye... O yüzden yasanın çıkma tarihinin de Mart'ın sonuna kadar sarkması bu yönüyle iktidarın işine gelir. AKP, sandığa doğrudan müdahale dahil olmak üzere  her yönteme başvuracaktır.

Bunun için biz üzerimize düşeni yapıyoruz. Vatandaşına da sandığa sahip çıkmasını istiyoruz..."

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Atilla Kart'tan bomba iddia: Valiler sandıklara müdahale edecek" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete