Fidan'ın dönüşünü İmralı mı istedi?

AKP'den aday adayı olan ancak daha sonra "Gördüğü lüzum üzerine" adaylıktan çekildiğini açıklayan Fidan'ın geri dönüşü İmralı mı istedi?
KARŞI GAZETE | ANALİZ

Kim ne derse desin çözüm sürecinin 1 numaralı ismi Hakan Fidan'dır. Çünkü Fidan Başbakanlıkta Müsteşar Yardımıcısı olduğu günlerden bu yana konuyla ilgilieniyor.

PKK, arkasında hem devletin, hem hükümetin en önemlisi de Recep Tayyip Erdoğan'ın limitsiz kredisi bulunan bu bürokrata çok güveniyor.

BÜLENT ARINÇ İNANAMAMIŞTI

Çözüm sürecinin 1 numaralı yürütücüsü Hakan Fidan'ın sürecin en kritik aşamasında MİT Müsteşarlığı gibi yarı Başabakn gücünde bir pozisyonu bırakıp, AKP'den milletvekili olmak istemesi akıllarda çok büyük soru işaretleri oluşturmuştu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katıldığı bir canlı yayında 'o görevi bırakıp milletvekilliği gibi sıradan bir pozisyonu bırakabileceğine inanmam' dediği esnada Fidan'ın görevinden istifa ettiği haberinin ekranlarında son dakika olarak yer alması ironik bulunmuştu.

Ardından üst üste Saray'dan gelen 'yanlış oldu, kırgınım' açıklamaları gündeme damgasını vurdu. Fakat bu açıklamalar bile Fidan'I kararından vaz geçiremedi.

Neden sonra dün akşam saatlerinde aniden Fidan'ın AKP aday adaylığını geri çektiği ve verilecek göreve hazır olduğu yönündeki açıklaması geldi.

ŞOK ETKİSİ YAPTI

Kulislere bomba gibi düşen gelişmeyi herkes farkı şekilde yorumlarken, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde çok çarpıcı bir analiz yer aldı. Mustafa Halif imzalı analizin 5. maddesi hayli dikkat çekici; 

"5. Fidan’ın en kısa zamanda İmralı’ya gideceğini de dün akşam sıcağı sıcağına konuştuğum kaynak iletti." (Mustafa Halif/Cumhuriyet)

Karşı Gazete, Halif'in yorumu üzerine konuyla ilgili kaynakların kapısını çaldı. Aldığımız cevaplar oldukça şaşırtıcı. 

FİDAN'IN DÖNÜŞÜNÜ İMRALI İSTEDİ

Hakan Fidan'ın sürecin en kritik noktasında elini taşın altından çekmesi, İmralı'da çok büyük rahatsızlığa sebep oldu. Bu ayrılış ile Abdullah Öcalan kendisini ortada bırakılmış ve çözüm sürecinden ümit kesilmiş gibi hissetti ve "Fidan yoksa çözüm de yok" restini çekti. Bu rest karşısında hem Saray hem de Başbakanlık devreye girerek Fidan'a "geriye marş marş" talimatı verdi.

CİCİM AYLARI BİTTİ

Fidan istemeyerek de olsa yeniden MİT'in başına atandı. Ama artık hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değil. Siyasi bir  partiden aday adayı olmuş bir Müsteşarın MİT içinde eski gücünü koruması mümkün görünmüyor.

Yaşananlardan dolayı Teşkilat içinde çok büyük rahatsızlık olduğu değerlendiriliyor. Öte yandan İmralı'nın da Fidan dolayısıyla da AKP ve 'Çözüm Süreci'nin geleceği konusunda çok ciddi bir içtenlik sorgulamasına girdiği, bundan sonraki isteklerin çok daha net, sert ve tavizsiz olacağı görüşü hakim.

KARŞI GAZETE | ANALİZ

    :

    :

    :

    :

    "Fidan'ın dönüşünü İmralı mı istedi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete