Birgül Ayman Güler: CHP yönetimi, CHP'yi temsil etmemektedir

Eski CHP'li Birgül Ayman Güler, CHP'nin çözüm sürecinde takındığı tavrı "CHP yönetimi, CHP'yi temsil etmemektedir. Bu CHP, CHP değildir!" diyerek sert bir dille eleştirdi.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

Çözüm sürecinde Abdullah Öcalan’ın Hükümete sunduğu belirtilen 10 maddelik metne, eski CHP'li Birgül Ayman Güler'den sert tepki geldi.

CHP'nin bu süreçte gereken tavrı gösteremediğini öne süren bağımsız İzmir milletvekili  Güler, "CHP,  milletsizleşmeye ve federasyonlaşmaya kapıları açacağını ilan etmiş oldu." dedi.

 KARŞI GAZETE'YE KONUŞTU...

Güler, Karşı Gazete'ye konuştu. İstifasının ardından CHP'yi dışarıdan nasıl gördüğü sorusuna bakın ne yanıt verdi...

”Hükümet adına  Yalçın Akdoğan, HDP adına Sırrı Süreyya Önder'in  konuşmacı olduğu bir açıklama yapıldı.

Öcalan'ın on madde üzerinde, bahar aylarında PKK'nın kurultay toplayarak silah bırakacağını duyuran  bir açıklamaydı.

Bu HDP'nin açıklamasıydı. Yalçın Akdoğan da, Hükümet adına 'analar ağlamasın, çocuklar ölmesin, çözüm istiyoruz' diyerek, oradaki talepleri kabul ettiklerini gösteren yumuşak sözlerle geçiştirse de özü son derece ortada bir değerlendirme yaptı. 

"PKK, ORTAK VATAN İSTİYOR"

Bunun anlamı bence şudur :

PKK tarafı, ortak vatan, eşit vatandaşlık istiyor. Ortak vatanı nasıl tanımladığı belli. 'Türkiye ve Kürdistandır' diyor.

Bunun siyasi anlamı federasyon örgütlenmesine gitmektir. Eşit vatandaşlık bu açıklamada kullanılmadı, 'milletin demokratik tanımının' kabul edilmesini istediler ki; onların resmi belgelerinden söylüyorum, bunun anlamı  Anayasa'dan 'Türk Vatandaşlığı'nın çıkmasıdır.  

"KİMLİKLERE, SİYASİ STATÜ VERİLECEK"

Ve kimliklere, milliyetlere, etnisitelere siyasi statü verilmesi anlamına gelir. Bu Türkiye'de birden fazla resmi dilli, milliyetlere özerklik verilmiş bir bohça yaratmak anlamına gelir. 

"AKP, ANAYASA DEĞİŞTİRİP, MİLLİYETLER DEVLETİ KURACAK"

'Bizim bu şartlarımız var, bunlar için Anayasa yapılsın' dedi PKK tarafı bu açıklama ile. Yalçın Akdoğan'ın 'yeter ki bu iş bitsin, tabi niye olmasın ' sözleri; Anayasa değişikliğini yapmaya ve o Anayasa değişikliğinde de federasyon tipi örgütlenme ile  milliyetler devletini kurmaya AKP'nin 'evet' dediğini gösteriyor. 

"CHP'NİN NE DİYECEĞİ ÇOK ÖNEMLİYDİ..."

Bu çok önemli bir gelişme. Yeni bir gelişme değil. İki, üç senedir yaşadığımız gördüğümüz süreç. Şimdi birazcık üzerini örtmeye gayret ederek, ama bence son derece açık, bu antlaşma çok açık ifşa edildi.

Buna CHP'nin ne diyeceği son derece önemliydi ve ne yazık ki destek açıklaması geldi. Çözüm süreci denen şey, federasyonlaşmak ve milletsizleşmek sürecidir.

"CHP, FEDERASYONA KAPI AÇACAĞINI İLAN ETTİ"

CHP, bu millet yapısını yaratan parti olarak milletsizleşmeye ve federasyonlaşmaya kapıları açacağını ilan etmiş oldu. Bu nedenle hem kurucu ilkelerine ihanet içinde olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hem de umut olmadığını, olamayacağını bir kere daha ilan etti. Bu tavrın seçimler üzerinde, seçmen iradesi üzerinde çok etkisi olacak. Daha üç ay var. Ne yaşayacağız bakalım...

"CHP YÖNETİMİ, CHP'Yİ TEMSİL ETMİYOR!"

Ama 'CHP yönetimi, CHP'yi temsil etmemektedir. Bu CHP, CHP değildir!' görüşünü daha da kesinleştirecek bir üç ay  yaşayacağımızdan kuşku duymuyorum."

Burcu Oral Evren | WW.KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Birgül Ayman Güler: CHP yönetimi, CHP'yi temsil etmemektedir" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete