Kılıçdaroğlu: Çatlasalarda o parayı vereceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Sakarya'da düzenlediği mitingde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adapazarı'nnda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, hükütemi sert bir dille eleştirirdi. Kılıçdaroğlu, "'Davutoğlu Erdoğan'a çalışır, Kılıçdaroğlu Halka çalışır. 13 yıldır iktidardalar. 13 yıldır ne yaptılar bu ülkede ?" diyerek şunları söyledi:

"Efendim, yol yaptık diyorlar. Yol yapmayan iktidar yok ki dünyada. Köprü yaptık diyorlar. Köprü yapmayan iktidar yok ki. Ankara'daki efendilere soruyorum. Aylığı bin liranın altında 8 milyon emekli neden var. Demek ki siz halkı unuttunuz. Buradan sadece Sakarya değil tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Ben halktan biriyim. Anadolu'nun kuş uçmaz, kervan geçmez yerinde büyüdüm. 7 çocuktan sadece üniversiteye gidebilen benim. 27 buçuk yıl devletime hizmet ettim. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır bilirim. Bildiğim bir şey daha var. Kul hakkı nasıl yenmez onu bilirim. Benimle kavga etmek istiyorlar. Sabah akşam Kılıçdaroğlu şöyle diyorlar. Sözüm söz ben kavga etmeyeceğim."

Kılıçdaroğlu, "Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme yapmadım ve yaptırmayacağım. Hiç kimsenin inancını, yaşam tarzını siyasete malzeme yapmadım ve yaptırmayacağım" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar iktidara geldikten sonra Türkiye'yi unuttular. Vatandaşı unuttular. Kendilerine altın kaplamalı klozetler yapıyorlar. Ben merak ediyorum. Bu israf neden? Harcanan her kuruş tüyü bitmemiş yetimden alınan vergidir. Her kuruşun hesabını vermek zorundadır. Sana parayı altın klozet yap diye değil, esnaf kazansın, çiftçi üretsin diye verdi. Bu millet oy verdi. 13 Yıldır iktidardalar. Şikayet etmeye hakları yok. 13 yılda ne oldu. 17 milyon yoksul, 6 milyon işsiz, yanlış dış politika nedeniyle 2 milyon Suriyelimiz oldu. 2 Trakya büyüklüğünde alanı artık çiftçi ekmiyor. 5 milyon vatandaş borç batağında. Siyaset sorun çözmek için vardır. Bunlar önce yoksulluğu bitireceğiz, yasakları, yolsuzluğu bitireceğiz dediler. Eyvallah dediniz oy verdiniz. Neyi bitirdiler? Esnafı, çifçiyi, memuru bitirdiler."

ECEVİT KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUM

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin neden yüzde 99'undan daha zengin olduğu sorusunu sorarak, "Yıl 2002 Türkiye nüfusunun yüzde 1'i Türkiye'deki toplam servetin yüzde 39'una sahip. 12 yıl sonra Türkiye nüfusunun yüzde 1'i toplam servetin yüzde 54'üne sahip. Türkiye'yi getirdikleri nokta bu. Ben yaşanacak bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye diyorum. Nasıl herkes refahtan pay alacak? Ben düşünüyorum çünkü ben Ecevit'in kültüründen geliyorum. Önce dedim ki en perişan durumda olan emekliler. 8 milyon emekli bin liranın altında para alıyor. Ankara'daki beyler itiraz ettiler. O kadar emekli yokmuş. Onların haberi yok çünkü onlar ceplerini düşünüyor. Dedim ki Ramazan ve Kurban bayramında emekliye, gaziye, dul ve yetimlere birer maaş ikramiye vereceğim diyorum. İtiraz ediyorlar 'nasıl verirsin' diye. Niye vermeyeyim, bu ülkeye kazandırdılar. 'Nereden parayı bulacaksın ?' diyorlar. Unutmasınlar 27 buçuk yılımı verdim devlete. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl yapılır para nasıl dağıtılır iyi bilirim" dedi.

"ÇATLASALAR DA PATLASALARDA BEN O PARAYI VERECEĞİM"

Seçim vaadlerini de anlatan Kılıçdaroğlu asgari ücreti bin 500 lira yapacağına dair vaadiyle ilgili olarak "Ben bin 500 lira vereceğim onlar 'zulümdür' diyor. Bunu diyenler ayda 14 bin lira para alıyorlar. Bu değil de ben işçiye verince mi zulüm oluyor. Çatlasalar da patlasalar da Vallahi de Billahi de ben o parayı vereceğim. Gidip işverenlere şikayet ediyorlar, neden tepki göstermiyorsunuz diye" diye konuştu.

BELDELERE REFERANDUM

Kılıçdaroğlu, "Asıl hedef 100 yılın projesi. Merkez Türkiye projesi ile Dünyanın yıldızı yapacağız. Bilim ülkesi Türkiye, üreten, kazanan, onurlu, yiğit bir Türkiye yaratacağız. 'diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Sizin beldelerinizi kapattılar. Onu biliyorum CHP iktidarında, beldelerle ilgili referandum yapacağız, sandık kuracağız. Vatandaş istiyorsa beldesini açacağım. istemiyorsa bir sorunumuz yok. Ne isterse onu yapacağız. Muhtarları hem mahalle hem köyün etkin kişisi haline getireceğim. Belediyelerde muhtarın kendi alanıyla ilgili sorun çıktığında mahalle ve köylerle ilgili bir sorun çıktığında muhtar söz ve karar sahibi olacak. Çünkü bu ülkeye birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz. Köy tüzel kişilikleri için de düzenleme yapacağız. Sakın unutmayın Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

Kemal Kılıçdaroğlu mitingin partililerle bir görüşme de yaptıktan sonra şehirden ayrılacak.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Çatlasalarda o parayı vereceğim" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete