close

İğrenç istismarda 2. skandal

8 yaşından itibaren 7 yıl cinsel istismara maruz kalan S.A.’nın kaldığı adres mahkeme tarafından ifşa edilince, üçüncü kez şehir değiştirdi.
Elazığ Karakoçan ilçesinde bir köyde 8 yaşından itibaren 7 yıl boyunca tecavüze uğrayan, ailesi başta olmak üzere kimsenin sahip çıkmadığı duyup da sustuğu tecavüz olayında yeni bir skandal yaşandı.

Taraf’ın gündeme getirdiği olayda Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19 sanığın, mağdur S.A’nın anne, babası ve cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ağabeyinin katıldığı duruşmada mahkeme S.A.’nın ifadesinin alınmasına karar verdi.

İfade için Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, S.A.’nın kaldığı rehabilitasyon merkezinin de açık adresini mahkemede açıklayıp tutanağa geçirdi. Sanık, aile ve akrabalarının ifadesini değiştirmesi için baskı yapmaması ve tedavi olması için adresi gizli tutulan S.A.’nın kaldığı yer ifşa edilince başka bir ile nakledildi.

Soruşturma safhasında da mağdurun kan örneğinin alınması için Cumhuriyet Savcılığı’na yazı yazılmasıyla Denizli’de kaldığı ortaya çıkan S.A. bu durum üzerine başka bir ile nakledilmişti.

MAĞDUR SAKLANIYOR

Duruşma tutanaklarında kahreden bir detay da ortaya çıktı. Bir çocuğun hayatını alt üst eden olayda toplumdan soyutlanan S.A oldu. Yaklaşık 19 kişinin tecavüzüne maruz kalan S.A şu anda koruma altında ve nerde olduğu bilinmezken, tecavüzle suçlanan sanıklar toplum içinde ellerini kollarını sallayarak rahatlıkla dolaşıyor.

ANNE, BABA OĞULLARI DIŞINDA TÜM SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ

Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşma tutanaklarında çarpıcı bilgiler yer aldı. Sanıklardan bazıları, küçük yaştaki S.A’nın “Para karşılığı cinsel ilişkiye girdiğini” duyduklarını iddia edip yine mağduru suçlarken, S.A’nın annesi N.A ve babası Ü.A ise kendi oğulları dışında tüm sanıklardan şikayetçi oldu.

TANIKLAR İFADE DEĞİŞTİRİYOR

Yaşanan vahşetin yürekleri dağladığı, ailesinin bile sahip çıkmadığı S.A.’nın davasının en önemli tanıkları da geri adım atmaya başladı. Davanın açılmasını sağlayan tanıklardan bazıları, ilk ifadelerinin aksine olayı inkar etmeye başladı. Tanıkların ifadelerini geri çekmelerinde en önemli etken, tutuksuz olan sanıkların baskısı olduğu düşünülüyor.

“YARDIM ETMEK İSTEYEN ÇOK”

Elazığ Barosu adına davaya müdahil olan Hülya Işık Yıldırım’da avukat olarak S.A ile görüşememekten şikayetçi. Bu konuda muhatap bulamadıklarını belirten Yıldırım, “Bir çok önemli kurum ve firma çocuğa yardım etmek için bizleri arıyor. Ama biz kız çocuğuyla bağlantı kuramıyoruz. “ dedi. Işık Yıldırım, Ankara, Adana, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Giresun, Sinop, Şırnak, Tunceli, Diyarbakır olmak üzere 23 Baro davaya müdahil olmak üzere başvuruda bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Bahar Kılıçgedik/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "İğrenç istismarda 2. skandal" hakkında Tweetler

    DİĞER ASAYİŞ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete