close

Kılıçdaroğlu: Sosyal yardımları 2 katına çıkaracağım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir mitingine katıldı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatarak, “2002 yılında oy verdiğiniz parti şimdi yok. 2002 yılında yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. 17 milyon yoksulumuz çıktı. Sözde yolsuzluğu bitireceklerdi hepsi bu işin uzmanı oldular. Malı götürme uzmanı” dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Eskişehir mitinginde konuştu.17 milyon yoksulun olduğunu ve bunun içine sindiremediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yoksulluğu en derinden yaşayan annelerdir. Evde işsiz varsa huzursuz olan annelerdir. Akşam çocuklarının karınlarını doyuramıyorsa acıyı çeken annelerdir. 17 milyon yoksul yurttaşıma şunu söylüyorum; kardeşim, acı çektiğini biliyorum, işsizlik çektiğini biliyorum, çocukların yeteri kadar beslenemediğini biliyorum, annelerin evde acı çektiğini biliyorum. Senden sadece bir şey istiyorum, 7 Haziran'da sandığa git ve CHP’ye oy ver. Gerisini düşünme. Açlığı, yoksulluğu, işsizliği bilirim, Ankara’daki beyler bilmez. Onlar altın kaplı klozetlerde oturmaya, o sürece geçtiler artık. Ben sizden birisiyim, sizin hakkınızı savunacağım. Ankara’daki beylerin çocukları KPSS sınavına girmez ama sizin çocuklarınız girer ve atama bekler. Ne zamana bana sıra gelecek diye. Sizin çocuklara ancak sıra CHP iktidarında gelir” dedi.

-“SOSYAL YARDIMLARI EN AZ İKİ KATINA ÇIKARACAĞIM”-

"CHP iktidara gelirse sosyal yardımları kesecekmiş” şeklinde propagandalar yapıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Niye keselim? 77 milyon yurttaşım duysun, sosyal yardımların hiç birisini kesmeyeceğiz. Tam tersine CHP iktidarında sosyal yardımları ne az iki katına çıkaracağım” diye konuştu.

-“İNANARAK OY VERDİĞİN O PARTİ ŞİMDİ İKTİDARDAKİ PARTİ DEĞİL”-

AKP'nin 13 yıldır iktidarda olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “2002 yılımda oy verdiğiniz parti şimdi yok.2002 yılında yoksulluğu bitireceğiz diyorlardı. 17 milyon yoksulumuz çıktı. Sözde yolsuzluğu bitireceklerdi hepsi bu işin uzmanı oldular. Malı götürme uzmanı. Ne diyorlardı, ‘yasakları kaldıracağız’. Yeni yasaklar geldi. İnanarak, güvenerek oy verdiğin o parti şimdi iktidardaki parti değil. Fakir fukaranın partisiyim diyerek milletten oy aldı. Ne garibanın ne de fakir fukaranın partisi değil. O parti rantın partisi, köşeyi dönenenlerin partisidir. Alın teri yiyenlerin partisidir. O nedenle oy verenlere sesleniyorum; senin inancını, manevi duygularını sömürdüler arık yeter demenin zamanıdır” dedi.

-“ANKARA’DAKİ BEYLER GENÇLERİ POTANSİYEL SUÇLU OLARAK GÖRÜYOR”-

Öğrencilere söz veren Kılıçdaroğlu, 12 Eylül darbe hukukunun kalbi olan YÖK’ü kaldıracağını söyledi. Ankara’daki “beylerin” gençleri potansiyel suçlu olarak gördüğünü dile getiren Kılıçdaroğlu, “Ya adı üstünde delikanlı. Yanlış bir şey yapsa ne olur? Düzelteceğiz, her insan hata yapabilir. Biber gazı ile, bomba ile, sopa ile çocuklarımızın üstüne gitmek doğru değil. Onları kazanmamız lazım. Hiç endişe etmeyin. Ben gençlerin halinden çok iyi anlarım. Sizlere Türkiye'nin umudu olarak bakıyorum” dedi.

-“EMEKLİ KARDEŞLERİM DOĞRU TERCİHİ YAPACAKTIR”-

Emeklilere birer maaş ikramiye vereceğini ve bu vaatlerin eleştirildiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Emin olabilirsiniz. Bu vaatlerim eleştiri alıyor. Niye emeklilere verelim diyorlar. Emeklilere yardım ve destek sağlamasak da emekliler gelir bize oy verir deniliyor. Öyle mi? 7 Haziran'da emekli kardeşlerim doğru tercihi yapacaktır. Söz verdim Ramazan ve Kurban Bayramı'nı huzur içinde geçireceksiniz. Dünyanın en ayıp sorusunu soruyorlar; 'Emekliye parayı nereden vereceksin?' Zaten aldıkları bin lira civarında. 8 milyon emekli bin liranın altında alıyor. Sen ayda bin lira ile geçinebilir misin? Kendilerine gelince para var, emekliye, işçiye yok. 77 milyon yurttaşım duysun. Ramazan ve Kurban Bayramlarında her emekliye ikramiye var, sadece milletvekili emeklileri bundan yararlanmayacak” dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: Sosyal yardımları 2 katına çıkaracağım" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete