Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi geri çağırıldı!

Dışişleri Bakanlığı, Lüksemburg Parlamentosu'nun Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili karar tasarısını kabul etmesini kınadı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, " Lüksemburg Parlamentosu'nun tarihi gerçekleri ve hukuku çarpıtarak almış olduğu haksız kararı kınıyor ve şiddetle reddediyoruz" denildi. Açıklamada kararın, Lüksemburg Parlamentosu'nun, atıfta bulunduğu 1948 tarihli BM Sözleşmesini anlamaktan çok uzak olduğunu ve örnek aldığı bazı parlamentoların düştüğü yanlışa ortak olduğunu gösterdiği vurgulanarak, "Parlamentolar, kendilerini uluslararası mahkemelerin yerine koyup, soykırım gibi çok ciddi bir suç hakkında hüküm vermeye kalkarlarsa, tarihi ve hukuku istismar etmiş olurlar" ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin, Ermenilerle ortak tarihinin acılı sayfalarını onurlu bir şekilde ve karşılıklı saygı içinde anmaya devam edeceği kaydedilerek şöyle denildi:

"Konuya ilişkin görüşlerimiz Bakanlığa çağrılan Ankara'daki Lüksemburg Büyükelçisine iletilmiştir. Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi Levent Şahinkaya ise istişareler için Ankara'ya çağrılmıştır."

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye'nin Lüksemburg Büyükelçisi geri çağırıldı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ