Devlete niyet TÜRGEV’e kısmet!

Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Güneydoğu’nun en büyük imam hatip kompleksi ‘Emine Erdoğan’ adını alarak TÜRGEV’e devredildi.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir tarafından Siirt’te yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilen Güneydoğu’nun en büyük imam hatip kompleksi ‘Emine Erdoğan’ adını alarak TÜRGEV’e devredildi.

TÜRGEV'E DEVREDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Siirt’te açılışını yaptığı TÜRGEV’e ait 600 kişilik kız öğrenci yurdu Limak Holding tarafından yapılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na hibe edilmişti. Ancak yurtla birlikte 1000 kişilik spor ve 400 kişilik konferans salonları bir protokol ile TÜRGEV’e devredildi.

EMİNE ERDOĞAN'IN İSMİ VERİLDİ

30.1.2015’te imzalanan protokole göre kompleks 29 yıllığına Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu vakfa bırakıldı. Üstelik protokole göre bakanlık, TÜRGEV’den hiçbir kira bedeli talep etmeyecek. Komplekse bağışçının da onayı alınarak Emine Erdoğan’ın ismi verildi.

NAZİF YILMAZ İMZA ATTI

80 derslikli, 2600 öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Siirt İbrahim Hakkı Anadolu İmam Hatip Lisesi içinde yeralan yer alan 600 yatak kapasiteli kız yurdu, 1000 kişilik spor ve 400 kişilik konferans salonları Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’e devredildi. Düzenlenen devir protokolüne Limak’ın sahibi Nihat Özdemir, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz imza attı.

BAKANLIK 29 YIL ÜCRET ALAMAYACAK

Protokolde yer alan ‘Tarafların hak ve yükümlülükleri’ kısmında ise ilginç ifadeler yer alıyor. Buna göre, pansiyon, konferas ve spor salonu 29 yıllığına TÜRGEV’e devrediliyor. Bu süre zarfında da bakanlığın TÜRGEV’den herhangi bir ücret talep edemeyeceği belirtilen sözleşmede, 29 yıl sonunda aksi belirtilmemişse sözleşmenin aynı koşullarla yenilenerek devam edeceği ifade ediliyor.

İŞTE BELGESİ



Kaynak: Meydan /Aziz İstegün

    :

    :

    :

    :

    "Devlete niyet TÜRGEV’e kısmet!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ