Hollanda basını: Mafya hesaplaşması Erdoğan’a uzandı

Hollanda’nın önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, Amsterdam’dan İstanbul’a uzanan ve ‘yeraltı dünyası‘ ile bağlantılı olduğu belirtilen cinayetlerin Erdoğan’ın yakın çevresine kadar uzandığını iddia etti.
De Telegraaf gazetesi, Aralık 2014’te Hollanda’da başlayıp İstanbul’a sıçrayan ve ‘mafya hesaplaşması‘ olarak nitelenen cinayetleri araştıran savcının hazırladığı dosyayı haberleştirdi.

Gazetenin manşetten duyurduğu haberin başlığı ‘Mafya hesaplaşması Erdoğan’a uzandı‘.

BARIŞ ÖNDER CİNAYETİYLE BAĞLANTISI VAR


Buna göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çevresiyle yakın ilişki içinde olan ve yeraltı dünyasının tanınan ismi Sedat Şahin’in, geçtiğimiz haftasonu Amsterdam’da gerçekleştirilen Barış Önder cinayetiyle bağlantısı var.


İsmi yeraltı dünyasıyla anılan Barış Önder’in, aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle Sedat Şahin grubu tarafından öldürüldüğünün düşünüldüğünü yazan De Telegraaf, Şahin’in, Hollanda’daki ‘Türkiye kökenli yer altı dünyası’ üzerinde oldukça etkili olduğunu vurguladı.

YER ALTI / YER ÜSTÜ

Haberde, Hollanda’da işlenen cinayetlerle ilgili ‘azmettirici şüphesiyle‘ tutuklu bulunan ve Şahin grubunun Hollanda’daki isimlerinden olan Zekeriya K.’nin bir telefon kaydına da yer veriliyor.

Savcılık dosyasında yer aldığı belirtilen görüşmeye göre, Zekeriya K. Hollanda’da olduğunu ve serbestçe konuşabileceğini söylüyor. Telefondaki kişi de Erdoğan’ın danışmanına Zekeriya K’yı, ‘işadamı‘ olarak tanıtabileceğini söylüyor.

Habere göre aynı kişi, Erdoğan’ın Sedat Şahin’den çok etkilendiğini anlatıyor.

Savcılık dosyasında bu bölümün, ‘Yeraltı / yerüstü. Güç nereye kadar uzanıyor?‘ başlığıyla yer aldığına dikkat çeken gazete, “Tuhaf olan şey, savcılık tarafından bu konuda hiçbir zaman yeterli bir araştırmanın yapılmamış olması” yorumunu yaptı.

Amsterdam’dan İstanbul’a uzanan ‘hesaplaşma’

Haberde adı geçen Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin, Hollanda bağlantılı olduğu belirtilen bir saldırı sonucu geçen Aralık ayında İstanbul’da öldürülmüştü.

Amsterdam’da geçen hafta sonu öldürülen 26 yaşındaki Barış Önder’in zanlı ya da zanlıları da henüz yakalanamadı. Hollanda gazetesine göre, Önder’in İstanbul’da tutuklu bulunan babası Atilla Önder de yer altı dünyası ile bağlantılı.

Gazete, Avrupa genelinde uyuşturucu ticareti yapan bu iki grup arasında husumet bulunduğunu belirtiyor. Barış Önder’in, Sedat Şahin’in akrabası olan Zuhuri Şahin cinayetinin zanlılarından bir olduğu da vurgulanıyor.

Aralık ayından bu yana Amsterdam ve İstanbul’da ‘mafya hesaplaşması‘ olduğu belirtilen cinayetler nedeniyle toplam yedi Türk hayatını kaybetti.

Kaynak: BBC Türkçe / Yusuf Özkan

    :

    :

    :

    :

    "Hollanda basını: Mafya hesaplaşması Erdoğan’a uzandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ