Kobani'de patlama: En az 20 ölü

Suriye'nin Kobani bölgesinde yaşanan patlamada ve ardından çıkan çatışmalarda 12 kişi öldü, 70 kişi de yaralandı. Kente sızan IŞİD militanlarının bomba yüklü araç patlattığı ve ardından şiddetli çatışmaların yaşandığı bildirildi.
Hürriyet muhabiri Gülden Aydın, IŞİD'in, Kobani’de saat 06.30 sıralarında ekmek kuyruğundaki çoğunluğu kadın 50-60 kişinin üzerine bomba yüklü araçla saldırdığını aktardı. Geçtiğimiz günlerde Kobani'ye geçen sığınmacıların arasına sızan IŞİD militanlarının bu saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Reuters'a konuşan hastane yetkilileri, Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında meydana gelen saldırıda ve IŞİD militanlarıyla girilen çatışmalarda 12 kişinin öldüğünü, 70 kişinin de yaralandığını söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Suriye Devrim Koordinasyonundan (SRC) yapılan açıklamada, IŞİD'in "PYD güçlerine ait kıyafetler giyerek bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlediği" belirtildi.

YARALILAR SURUÇ VE KENT HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

IŞİD ile Kürt gruplar arasındaki çatışmaların Kobani kent merkezinde yoğunlaştığı bildirilmişti.

Bomba yüklü araçla sabah saatlerinde düzenlenen saldırı sonucu yaralananlar, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan 112 Acil Servis ekipleri tarafından Türkiye'ye alındı. Yaralılar, başta Suruç Devlet Hastanesi ve kent merkezindeki hastanelere yönlendirildi.

İddiaya göre; batı ve güneyden kente sızan IŞİD üyeleri, bomba yüklü araçları patlattıktan sonra şiddetli çatışmalar başladı. Bu sırada iki büyük patlama daha meydana geldi. Reuters haber ajansına konuşan bir YPG militanı, Kobani'nin üç tarafından saldırıya geçen IŞİD'in bomba yüklü bir araç patlattığını söyledi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de saldırıdan IŞİD'i sorumlu tuttu.



Kobani, dört ay süren çatışmaların ardından Ocak ayı sonunda Kürt güçlerinin eline geçmişti.

Güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırırken, silah seslerinin Türkiye tarafından duyulduğu iddia ediliyor.

TÜRKİYE'YE İDDİASI

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin desteğiyle geçen günlerde Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad bölgesini ele geçirmişti. 

Çatışmalar sırasında kaçan IŞİD üyelerinin sakallarını kesip sığınmacı kılığında Türkiye'ye girdiği iddia edilmişti.



Patlamanın ardından bir grup Suriyeli Türkiye sınırına geldi.



Kobani'de IŞİD saldırısında yaralananlar Suruç Devlet Hastanesi'ne getirildi. 

Kobani'de doktor olarak çalışan Welat Ömer, Reuters'a yaptığı açıklamada, IŞİD saldırısında yaklaşık 60-70 kişinin yaralandığını söyledi.


  
Güvenlik güçleri Kobani'de yaşanan çatışmanın ardından sınırdaki güvenlik önlemlerini artırdı.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Kobani'de patlama: En az 20 ölü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete