Muhtarlar: Bir daha gitmeyiz, süs olduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Kaçak Saray'da muhtarlara iftar daveti vermiş, burada sarayın masraflarıyla ilgili uzun bir konuşma yapmıştı.
İftarda Erdoğan’ın konuşmasının sık sık muhtarların tezahürat ve alkışlarıyla kesildiği de gözlenmişti. Peki sarayda rutin hale gelen muhtar toplantılarına kimler çağrılıyor, kimler çağrılmıyor? Davetlere katılan muhtarlar ne düşünüyor?

Ankara'dan muhtarlar konuştu.

'PROPAGANDA YAPIYOR'

Keçiören’de Alevi yurttaşların yoğunlukta olduğu 19 Mayıs Mahallesi’nin Muhtarı Ali Gölpınar, iftara da önceki davetlere de çağrılmadığını söylüyor.

“Burası bir Alevi mahallesi, bize davetiye zaten gelmiyor. Gelse de gitmem açıkçası”
diyen Gölpınar gerekçelerini şöyle açıklıyor; “Muhtarları çağırıp grup konuşması yapıyor, sonra dağılıyorlar. Cumhurbaşkanlığı çağırdı diye giden arkadaşlarımız da siyasi bir partinin propagandalarını dinleyip geliyor.”

'BİR KEZ GİTTİM'

İftara değil ancak daha önceki toplantılara davet almış muhtarlardan biri de Keçiören İncirli Mahallesi muhtarı Bektaş Şener Çelik. Çelik, “bize iftar için davet gelmedi” diyor ve ekliyor; “İl yönetimi yemeklerine çağırıyorlar. Davet alsam da gitmem artık. Daha önce bir toplantıya çağırılmıştık, makama olan saygımdan dolayı gittim. Hem mahallenin sorunlarından hem de muhtarların özlük haklarıyla ilgili sıkıntılardan bahsedebilirim diye bekliyordum. Ama açıkça söyleyeyim muhtarlar oraya süs olarak gidiyor.”


'PARTİLİLERİ ÇAĞIRIYORLAR'

Batıkent İlkyerleşim Muhtarı Fecriye Yazan da saraydan hiç davet alamayanlardan. Yazan Batıkent’te civarlarındaki mahallelerin hiçbirine davet gelmediğini söylüyor; “Sadece kendi partilerine davet gidiyor diye düşünüyoruz artık. İl yönetimi yemeklerine çağırıyorlar sadece. Davet alsam da gitmem ama davet gelmesi nezakettir, böylesi ayrımcılık oluyor.”

Kaynak: Hakan Demir / BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Muhtarlar: Bir daha gitmeyiz, süs olduk" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete