TBMM'de başkanlık seçimi yarına kaldı

TBMM başkanlık seçiminde ilk oylama yapıldı. İlk tur oylamada hiçbir aday Başkan seçilmek için gerekli olan 367 oya ulaşamadı.
1. Tur Oylama sonuçları;

İsmet Yılmaz 256 
Deniz Baykal 125
Ekmeleddin İhsanoğlu 81
Dengir Mir Fırat 81

Oylama 525 vekil katıldı. 2 vekil boş oy kullandı. 5 vekil de oylamaya katılmadı.

Yeni Meclis Başkanı bu görevi üstlenen 26. kişi olacak. TBMM Genel Kurulu bugün saat 15.00'te yeni Meclis Başkanı'nı seçmek üzere toplanacak.

İKİNCİ TUR OYLAMA BAŞLADI

TBMM Başkanlığı için ikinci oylama başladı. Meclis Başkanlığı için ikinci oylamada da adaylardan birinin 367 oy alması gerekiyor.

2. Tur oylama sonuçları:

545 vekil oy kullandı. Meclis Başkanlığı seçimi yarına kaldı.

CHP'nin adayı Deniz Baykal - 128
MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu - 80
HDP'nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat - 80
AKP'nin adayı İsmet Yılmaz - 256 oy

Milletvekilleri, TBMM Başkan adayları Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Geçici Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ile HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat için oy kullanacak.

Anayasa hükümlerine göre, TBMM Başkanı seçilebilmek için yapılacak oylamaların ilk ikisinde adaylardan birinin üye tam sayısının üçte iki (367) çoğunluğunun oyunu alması gerekiyor. Bu çoğunluk sağlanamazsa yapılacak üçüncü turda seçilebilmek için üye tam sayısının salt çoğunluğu (276) aranacak. Üçüncü oylamada da gerekli çoğunluk sağlanamazsa, bu turda en çok oyu alan iki aday arasında dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

    :

    :

    :

    :

    "TBMM'de başkanlık seçimi yarına kaldı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete