CHP'li İnce'den çok konuşulacak Madımak mesajı

İnce: 'Onların yaktığı ateş en yüce değerlerimizi, inancımızı vahşet aracına dönüştüren bir kafayı, zihniyeti temsil etmektedirler”
İnce, Sivas katliamının yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda “Madımaktan yükselen alevler sönmüyor” dedi.
“O ateş hala yanıyor” ifadesini kullanan İnce, Türkiye’nin aydınlık yüzlü insanlarının Sivas katliamını hiçbir zaman unutmaması ve unutturmaması gerektiğini vurguladı.

Mesajını, “Çünkü karşımızdaki sadece laikliğe, cumhuriyete, demokratik hukuk devletine başkaldıran birer asi, çapulcu, yobaz değildir” vurgusu yaparak sürdüren İnce, şunları kaydetti:

“Onların yaktığı ateş en yüce değerlerimizi, inancımızı vahşet aracına dönüştüren bir kafayı, zihniyeti temsil etmektedirler. Ankara 1 No'lu DGM'nin Sivas katliamı ile ilgili gerekçeli kararı şu sözlerle başlıyor; ‘Kutsal kitaplarda bile, değil bir insanı, bir karıncayı bile yakarak öldürmek en büyük günah sayılmıştır. 35 kişi yanarak ölürken sanıkların vicdanlarında en ufak bir acıma hissi uyanmamıştır...’ Sivas katliamını yaratanları, destekleyenleri, vahşeti gerçekleştirenlere arka çıkanları unutma, unutturma! Kendilerine emir verildiği halde 8 saat boyunca oraya ulaşamayan güvenlik kuvvetlerinin, işçi ve öğrenci eylemlerinde saniyede orada olmasını, biber gazı sıkışını hatırla.

'HEDEF SADECE 35 KİŞİ DEĞİL'

Yurt dışında nerede olduğu, ne yaptığı belli olduğu halde katliam sanığını korumaya alan, devlet yetkililerini hatırla, unutma ve unutturma. Bazı yaralar vardır sarılamaz. Çünkü Sivas katliamı, aramızdan sadece 35 kişiyi vahşice ayırmış olmasından değil, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne, varoluşumuzu borçlu olduğumuz tüm değerlere yönelik bir saldırı olmasından dolayı önemlidir. O gün orada hedef sadece 35 kişi değil, bu ülkenin değerlerini benimsemiş herkestir. İşte bu nedenledir ki Sivas Katliamı bilincimizde açılmış, sürekli kanayan bir yaradır. Birlik ve beraberliğimize, Cumhuriyetimizin değerlerine yönelmiş bu saldırıyı bir kez daha kınıyor, Sivas Madımak Otelinde yaşamını kaybedenleri saygıyla anıyorum.” 

Kaynak: ANKA
  • Şükrü Timur
    İnce, Sen Kamyonculuk Yap, Kamyonculer Siyaset..!! Ha ha ha.. Şükrü Timur - 3 Temmuz 2015 Ince, sen hasta mısın? Hem devlet yaptı diyorsun.. Hem vatan, millet, sakarya çekiyorsun!! Senin liderlerinden birisi olan İnönü ve çok sevdiğin Demirel amcana bütün bunları kim yaptı diye, bir sorsaydın? Yanıtını da belki öğrenmiş olurdun!!

:

:

:

:

"CHP'li İnce'den çok konuşulacak Madımak mesajı" hakkında Tweetler

DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete