​Ülkücü taban rahatsız

MHP’li vekillerin blok halinde “geçersiz oy” kullanması sayesinde AKP adayı İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçilmesi ülkücü tabanda rahatsızlık yarattı.
MHP tabanı ile partiye oy veren seçmenler Bahçeli’nin son dakika tavrını anlayamadı. Sosyal medya üzerinden başlayan sessiz tepkiler iftar programlarından sahura kadar yayıldı.

“AKP ile MHP koalisyon mu kuracak?” söylentilerine neden olan bu gelişme olası bir erken seçimde MHP’nin oylarında erimeye yol açacağı iddia edildi. Bahçeli’nin yeniden seçim takvimi olarak deklere ettiği 15 Kasım’da MHP’nin oylarının yüzde 16.3’den aşağı düşeceği yönünde değerlendirmeler yapılıyor.

‘’DESTEKLEMEYİZ’’ DEDİ AMA

Twitter ve facebook’ta sert mesajlar yayınlayan ülkücüler ile seçmenler, “MHP her zaman AKP’nin koltuk değneği mi olacak?” sözleriyle Bahçeli’nin tavrına tepki gösterdiler. Meclis’teki 1 ve 2. tur oylamadan sonra Meral Akşener’in yerine Meclis Başkanvekilliğine getirilen Trabzon milletvekili Koray Aydın’ın bir grup gazeteciye yaptığı açıklama da havada kaldı.

Aydın, AKP’nin Meclis Başkanlığı adayını desteklemelerinin söz konusu olmayacağını belirterek, “Grup kararı alınmasa bile Genel Başkanımız milletvekili grubunu serbest bırakması halinde arkadaşlarımız gereğini yapar ve hangi adaya oy vereceğini bilir” demişti. Aydın’ın, “AKP adayını seçtirmeyiz” sözleri havada kaldı.

KENDİSİ İLE ÇELİŞTİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 4. turda yaptığı taktiği ile kendisiyle de çelişmiş oldu. Bahçeli, 22 Haziran akşamı Başkanlık Divanı toplantısında AKP’nin Meclis Başkanlığı adayını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belirleyeceğini belirterek şöyle demişti:

“Bu nedenle Meclis Başkanı, Erdoğan’ın kontrolünde olmamalı. Bu seçime Erdoğan’ın istediği kişi seçildi ya da seçilmedi olarak bakmak lazım. Bu seçim, Cumhurbaşkanı’nın seçilmesini istediği isimle, seçilmesini istemediği isim arasında geçecek. Onun çıkaracağı adayı seçtirmemek önemli”

Kaynak: Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "​Ülkücü taban rahatsız" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete