​Meclis hala çalışmaya başlamadı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yeni seçilen Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a, TBMM'nin çalışmaya başlaması için derhal harekete geçme çağrısı yaptı.
KARŞI GAZETE | ANKARA

BAŞKANLIK DİVANI, KOMİSYONLAR VE RTÜK SEÇİM TAKVİMİ ORTADA YOK


CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, yeni seçilen Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a, TBMM'nin çalışmaya başlaması için derhal harekete geçme çağrısı yaptı.

Başkanlık Divanı'nın hala oluşturulmadığını, komisyonların kurulmadığını vurgulayan Gök, Meclis'in ilk işi olacak RTÜK üye seçimi için takvimin bile hala  oluşturulmadığını söyledi.

MECLİS, HALA ÇALIŞMAYA BAŞLAYAMADI...

Gök, şöyle konuştu:

"Meclis çalışma düzenine henüz geçmemiştir. Gecen hafta başkan seçildi ama sonrasında kaç gün geçti İsmet Yılmaz, muhalefet partileri ile sözlü olarak bile istişarede bulunmamıştır.
Başkanlık Divanı oluşmalı, komisyonlar oluşmalı, Meclis çalışmalı...

Meclis, iktidardan düşen bir partinin geçici hükümeti ile bir oldu bittiye getirilmek istenmekte. Bu hukuka, Anayasa'ya ve teamüllere uygun değil.

Başkanlık Divanı niye oluşmuyor? Danışma Kurulu niye toplantıya çağrılmıyor? Daha Meclis Başkanı'ndan bir adım yok.  Sayı ile ilgili bir tartışma yürüyor ama biz o tartışmaya dahil değiliz. Meclis  Başkanı o iradeyi göstermeli. Komisyonlar ve Divan süratle teşekkül etmeli. RTÜK gibi önemli bir üyenin belirlenmesi bile takvime konulmuş değildir.


AKP, SÜRECİ ZAMANA YAYMAYA ÇALIŞIYOR

Süreci zamana yayan bir anlayışın ortaya çıktığını görüyoruz. Meclis, AKP Grubu'nun keyfi iradesine tabi kılınacak,  Meclis Başkanı da buna uyacak diye bir şey yok! Meclis Başkanı'na sesleniyorum, derhal Divan ve komisyonların oluşumunu sağlayınız.

GÖK: "SORUMLULUK HEM AKP HEM MHP'DE..."

Meclisi çalıştırmak için İçtüzükten kaynaklanan her türlü hakkımızı kullanırız.

Meclis Başkanı, bu yüzden önemlidir. Bu konuları bir takvime koyması gerekir. Başkanlığa, AKP'li olmayan birinin seçilmesi için CHP'nin tavrının ne kadar haklı olduğunu görüyoruz.

Elbette bundan, oy vermeyerek,  başkanlığı  AKP'ye altın tepside sunanların çıkaracakları dersler vardır.  Tüm sorumluluk,  Meclis Başkanı ile beraber onun seçimine katkı yapanların da üzerindedir.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis hala çalışmaya başlamadı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete