close

Kılıçdaroğlu'nu bıktıran ne?

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili tartışmalara tepki gösterdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

KILIÇDAROĞLU: "VALLAHİ BIKTIM, DEDİKODUDAN BIKTIM, YETER ARTIK!"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı tartışmaları ve MHP'li Halaçoğlu'nun eleştirileri hakkında konuştu. Meclis'te taşeron işçilerin temsilcilerini kabul eden Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını  yanıtladı.

Karşı Gazete muhabirinin "MHP'li Halaçoğlu; 'Başbakanlığı MHP'ye bırakabilen Kılıçdaroğlu, neden Meclis Başkanlığı'nı bırakmadı o zaman!' dedi. Bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusunu yanıtlayan CHP Lideri şöyle konuştu: 

"YETER ARTIK!"

"Meclis Başkanlığı seçimi bitti. Bu eski siyasi hastalıklardan kurtulmak lazım. Başkan'ın meşruiyeti tartışılıyor mu? Gerisini  vatandaşın takdirine bırakmak lazım. Vallahi  bıktım dedikodunun bıktım. Yeter artık!"

Koalisyon çalışmaları ve erken seçim ihtimali hakkında da konuşan  Kılıçdaroğlu; "14 ilke açıkladık. Koalisyonu kurmak için.  Bizimle görüşmeye gelen partilere koalisyon için diyeceğiz ki 'biz ilkeleri açıkladık siz de açıklayın. Oturup konuşalım.'  Demokrasi bir uzlaşma kültürüdür. Görev verilecek, sayın  cumhurbaşkanı kime görev verecek bilmiyorum, gelince oturup görüşeceğiz. 

"GECİKME DOĞAL BİR GECİKME DEĞİL"

Hükümet kurma görevini vermedeki gecikme, doğal bir gecikme değil. Sayın Cumhurbaşkanı'nın  bir an önce görevlendirmeleri yapması gerekiyor. Milletvekilileri geldi yemin etti,  Meclis Başkanı seçildi,  Başkanlık Divanı için CHP üzerine düşeni yaptı, diğer üç partinin de yapması arkasından da sayın Cumhurbaşka'nın  görevli vermesi gerekiyor. Türkiye'nin  uzun süre geçici Hükümet ile yönetilmemesi gerek.  Eğer seçime gidilecekse de uzun uzun beklemenin anlamı yok hızla seçime gidilir. 

'GEREKİRSE SANDIK YİNE KONULUR"

Biz sözlerimizin arkasındayız, seçimse sandık yine  koyulur,  vatandaşın tercihi başımızın üstüne... Eski kavgaları, Meclis Başkanı'nı filan bırakalım kenara. Seçildi artık, tartışmayı vatandaşın kendisine bırakmak lazım, biz geleceğe bakacağız. "


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'nu bıktıran ne?" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete